Wat doen als je stinkt?

Wanneer je uit je omgeving te horen krijgt dat je onaangenaam ruikt of zelfs stinkt, kan dat een flinke deuk zijn op je zelfvertrouwen. Logisch ook, niemand wil tenslotte stinken! Meestal heb je zelf niet door dat er een nare geur om je heen hangt en daarom kom je er later achter dan je zou willen. Het kan natuurlijk ook zijn dat iemand uit jouw omgeving of bijvoorbeeld iemand in de trein stinkt. Vaak vinden we het dan moeilijk om ze hierop te wijzen en doen we het meestal ook niet. Zo lang je het maar op een vriendelijke en sociale manier vertelt moet het geen al te groot probleem zijn. De hamvraag van vandaag is natuurlijk; hoe voorkom je nare geurtjes?

Douchen!

Dit klinkt erg vanzelfsprekend en dat is het ook dus probeer iedere dag te douchen! S’ochtends of s’avonds maakt niet uit als je er maar schoon onder vandaan komt. Douchen hoeft niet lang te duren, tien minuten is meer dan voldoende.

Okselharen scheren

Okselharen houden vele bacteriën vast en je gaat er sneller van zweten onder je oksels. Naast het feit dat je oksels sneller gaan stinken ziet het er natuurlijk ook niet erg fris uit! Kortom scheer de haren eraf en je bent al een grote stap verder.

Deodorant en parfum

Let op; deodorant en parfum zijn niet bedoeld om onaangename geurtjes weg te vagen maar om je lekker te laten ruiken! Gebruik het dus vooral om nog frisser te ruiken dan je al doet want onaangename geuren winnen het altijd. Op zerodeals.nl/gratis-parfum kun je sparen voor gratis parfum. Kies een parfum en deodorant die jij lekker vind ruiken, dat hoeft dus niet per se een bekend merk te zijn!

Kleding

Wanneer je kleding vaak draagt gaat het eenmaal minder fris ruiken. Zorg ervoor dat je je kleding regelmatig wast en schoonhoudt. Vergeet ook niet iedere dag schoon ondergoed en schone sokken aan te trekken.

 

(81)

QNE

Terug naar boven