Schoonmaken, waarom en hoe?

schoonmaken_leiden
In huis en kantoor ontstaat vuil en stof met ziekteverwerkers, zoals virussen en bacteriën. Door op een juiste manier schoonmaken verwijder je ook de ziekteverwerkers, waardoor je minder snel ziek wordt. Daarom is periodiek schoonmaken van het huis of kantoor belangrijk. Hoe moet je op de juiste manier schoonmaken?

Hoe schoonmaken?

Effectief schoonmaken begint bij droog schoonmaken opgevolgd door nat schoonmaken. Onder droog schoonmaken valt afstoffen en stofzuigen. Hiermee haal je de oppervlakkige stof en vuiligheden weg. Zodra dit is gedaan volgt de natte schoonmaken. Denk hierbij aan het dweilen van de vloer en het afnemen van tafels en bureaus met een vochtige doek. Belangrijke tips hierbij zijn als volgt:

– Begin eerst met het schoonmaken van de minst vuile plekken. Hierdoor wordt het materiaal waarmee je schoonmaakt niet zo snel vies.

– Werk van hoog naar laag tijdens de schoonmaken. Denk aan hoge kasten, tafels en stoelen.

– Gebruik voor de schoonmaak van sanitair, zoals toilet, badkamer en keuken, andere schoonmaakhulpmiddelen dan bij de slaapkamer, het kantoor of woonkamer.

– maak de hulpmiddelen gebruikt bij de schoonmaak zorgvuldig schoon. Haal stof weg bij de stofzuiger mond en leeg de zak. Doe schoonmaakdoekjes en dweilen in de wasmachine op 60 graden. Op deze manier maak je een hygiënische start bij de volgende schoonmaak.

Als je zelf geen tijd hebt of niet wilt schoonmaken kan je het werk uitbesteden aan schoonmaakbedrijf voor bedrijven of particulieren. Leids schoonmaakbedrijf Perfect Plus helpt je graag verder om tegen betaalbare tarieven het huis of kantoor te schoonmaken in Leiden e.o. Het werk is in te delen tijdens flexibele tijden: ochtend, middag of avond. Ook als je gaat verhuizen kan het bedrijf je verder helpen met het ontruimen van jouw woning of kantoor.

Voor bedrijven en particulieren is een schoon woon- en werkruimte belangrijk. De kans op ziekte verkleinen is de voornaamste reden. Als bedrijf wil je ook een verzorgde indruk hebben op (potentiële) klanten die langskomen. Een schoon bedrijf staat hierbij symbool voor een goed georganiseerd bedrijf. De hoeveelheid personeel, omvang van de werkplek en het soort werk bepalen de frequentie en intensiteit waarmee schoongemaakt moet worden.

(709)

QNE

Terug naar boven