Waar doe jij wooninspiratie op?

Een kamer (opnieuw) inrichten is een van de leukste dingen die er is. Je kunt helemaal opnieuw beginnen en alles is nog mogelijk. Echter zijn er vaak zoveel dingen die je leuk vindt, of juist te weinig inspiratie, waardoor het nog knap lastig kan worden om een beslissing te maken. Welke kleur wil je gebruiken, wat voor soort stijl ga je voor en past alles wat je leuk vind wel bij elkaar? Gelukkig zijn er genoeg plekken waar je inspiratie op kan doen om een compleet plaatje voor jezelf te maken.

Prikbord op Pinterest

Pinterest is een social media platform die nog niet zo heel erg lang bestaat. In 2010 werd er een betaversie gelanceerd en vanaf 2012 was het voor iedereen mogelijk om gratis te registreren. In de kleine 4 jaar dat hij bestaat is het een ideaal platform geworden om inspiratie op te doen en te delen. Het principe is dat je verschillende prikborden aanmaakt. Hier kun je dingen op prikken (of ‘pinnen’). Door verschillende afbeeldingen in een prikbord te plaatsen, krijg je een overzichtelijk moodboard die ook gezien kan worden door anderen. Zo kun je bijvoorbeeld een prikbord maken voor je slaapkamer, badkamer of keuken, maar ook andere leuke DIY projecten zijn hierop terug te vinden.

Browsen door het web

Niet alleen Pinterest kan helpen, maar er zijn ook genoeg websites die wooninspiratie pagina’s aanbieden. Een van deze websites is Feelslikehome.nl. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om een idee op te doen van welke meubels je voor binnen en buiten kunt gebruiken. Het handige aan online zoeken naar inspiratie, is dat je afbeeldingen kunt opslaan in een mapje, of nog makkelijker; sla de website zelf op in je browser. Zo kun je altijd nog een keertje teruggaan.

Apps

Omdat bijna iedereen tegenwoordig wel en smartphone heeft, kan een app soms een stuk makkelijker zijn dan een website. Er zijn apps om een compleet kleurenpalet te maken, apps met afbeeldingen van verschillende kamers en apps waar je zelfs helemaal een kamer in kan richten zodat je helemaal een goed beeld krijgt van hoe jouw droomkamer er uit kan komen te zien.

Woonbladen bekijken

Ondanks de opkomst van het internet, zijn er nog genoeg bedrijven die een magazine uitgeven. Maak een middag vrij en blader eens lekker door alle blaadjes heen. Leg een markering tussen bladzijden die je wilt onthouden, of knip dingen uit om ze in een mapje te bewaren. Zo krijd je ook een soort moodboard zoals je digitaal op Pinterest kan maken, maar dan tastbaar.

Rondlopen op de woonboulevard

Toch blijft het ook erg leuk om gewoon rust rond te struinen op een woonboulevard. Vaak hebben winkels hele kamers opgebouwd om een idee te geven van verschillende stijlen. Vanuit de winkels kun je staaltjes meenemen om zo thuis nog eens te beslissen welke kleuren en stoffen je het leukste vind. En het is een leuke gelegenheid om samen met iemand een dagje uit te gaan!

(55)

QNE

Terug naar boven