Welke soorten advocaten zijn er?

Het klink misschien gek om te zeggen maar advocaten zijn er eenmaal in allerlei verschillende soorten en maten. Een advocaat is gespecialiseerd in één of meerdere rechtsvormen. Daarom is het belangrijk dat u bij het zoeken naar een advocaat op zoek gaat naar een advocaat die gespecialiseerd is in het gene waar u hulp bij nodig heeft. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u de hulp van een advocaat nodig heeft bij een echtscheiding. Dan kunt u natuurlijk niet aankloppen bij een advocaat die enkel gespecialiseerd is in huurrecht. Kortom; advocaten zijn er in verschillende soorten en maten maar welke heb ik nodig? In dit artikel worden een aantal advocaat soorten nader toegelicht.

Echtscheiding advocaat

Loopt u huwelijk ten einde en wilt u scheiden van uw partner? Dan heeft u een echtscheiding advocaat nodig. Er zijn verschillende redenen waarom de scheiding plaatsvindt en vaak komen daar allerlei emoties bij kijken. Een advocaat kan u helpen bij veel zaken die spelen tijdens een scheiding. Hoe worden de bezittingen verdeeld? Wie gaat het huis uit of gaan jullie beide verhuizen? Wie krijgt de huisdieren? Hoe vaak kan ik mijn kind nog zien? Voor dit soort zaken schakelt u een echtscheiding advocaat in. U kunt samen met uw partner kiezen voor een gezamenlijke advocaat. Dit zal de zaak sneller oplossen en kost u beiden minder geld.

Advocaat auteursrecht

Is er inbreuk gemaakt op uw auteursrecht? Dan kunt u de hulp inschakelen van een advocaat auteursrecht. U krijgt direct auteursrecht over het werk wat u maakt, dit kan van alles zijn zoals een boek, muziek, film, foto, kunstwerk etc. U heeft te allen tijde het alleenrecht om te beslissen wat er met u werk gebeurt. Denk hierbij aan het publiceren van uw werk, het kopiëren ervan, onrechtmatig gebruik van maken etc. U moet kunnen aantonen dat u het originele werk heeft gemaakt, dit mag geen kopie zijn. Tot slot mag auteursrecht niet verward worden met merkrecht.

Advocaat ondernemingsrecht

Heeft u de hulp van een advocaat nodig voor uw onderneming? Dan kunt u de hulp inschakelen van een advocaat ondernemingsrecht. De naam zegt het eigenlijk al, de advocaat ondernemingsrecht staat ondernemingen bij, met name rechtspersonen en vennootschappen. De advocaat ondernemingsrecht kan uw onderneming bijstaan bij allerlei zaken zoals rechten en verplichtingen voor ondernemingen, u bijstaan bij fusies of overnames, geschillen met debiteuren of crediteuren. Bent u op zoek naar een advocaat ondernemingsrecht? Bekijk dan de website van Advocatenkantoor-Ondernemingsrecht.

(5169)

QNE

Terug naar boven