Bekende Nederlandse darters

Darten wordt steeds populairder in Nederland. Dit komt vooral omdat we in Nederland een aantal darters hebben (en hebben gehad) die bovengemiddels presteren. Door hun prestaties op onder meer wereldkampioenschappen schaart het volk achter de spelers en wordt de sport steeds gewilliger. Darten is allang niet alleen nog een cafésport. Wie hebben allemaal gezorgd voor dit succes? Enkele hele bekende Nederlandse darters.

Ramond ‘Barney’ van Barneveld

De Haagse Ramond van Barneveld werkte ooit als postbode, maar dat duurde niet meer lang totdat hij succes boekte met zijn dartpijlen. Hij won ontzettend veel toernooien en is de enige speler in de wereld die zowel de wereldtitel won bij BDO, de PDC en de World Darts Federation. Zijn bekende bijnaam is ‘Barney’. Misschien is dit wel de beste darter die Nederland ooit heeft voortgebracht. Of zal iemand hem nog overtreffen?

Michael van Gerwen

‘Barney’ overtreffen? Die rol zou dan moeten worden toebedeeld aan Michael van Gerwen. Hij is momenteel de darter in topvorm. Onlang werd hij wereldkampioen en daaraan kun je zien dat Van Gerwen bij de absolute top hoort. Hij versloeg bovendien meerdere malen topfavoriet Phil Taylor. Naast het wereldkampioenschap is een van de mooiste momenten voor Van Gerwen dat hij als 17-jarige (café)darter Martin Adams, een prof, versloeg tijdens de Topic International Darts League. Van Gerwen’s bijnaam is Mighty Mike.

Jelle Klaassen

We horen niet zo veel meer van Jelle Klaassen. Toch noemen we hem. Waarom? Hij wist namelijk -zonder noemenswaardige ervaring- de Lakeside van 2006 te winnen. Snelle Jelle, zoals hij werd genoemd, versloeg Ramond van Barneveld en had ik de voorrondes al Mervyn King (toentertijd de nummer 1 van de wereld) weggespeeld. Dit kan achteraf worden gezien als een one day fly omdat het momenteel rondom Klaassen al enkele jaren erg rustig is.

Zelf -net als deze bekende Nederlandse darters- ook een goede darter worden. Koop hier je dartpijlen en ga in het café aan de slag.

(3890)

QNE

Terug naar boven