Wat zou je zonder je telefoon moeten doen?

Slimme telefoons

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Het is bijna niet voor te stellen dat iemand geen smartphone heeft. Er zijn natuurlijk mensen die geen smartphone hebben, Die hebben wel een mobiele telefoon maar geen telefoon die bijna alles kan. En het is ook niet zo raar want een smartphone kan ook heel veel dingen en mensen gebruiken het ook praktisch voor alles. Je kan je mails checken, muziek luisteren, video’s bekijken. Je kan het weer checken. Spelletjes spelen en nog veel meer.

Je hebt bijna voor alles wel een app wat je kan gebruiken. Zelfs om te sporten kan je je mobiel gebruiken om te meten je hartslag en hoeveel calorieën je verbruikt hebt. Je hebt ook apps die je ook voor entertainment kan gebruiken. Zo heb je apps die met je vrienden kan gebruiken of spelen die je gezicht vervormen of je gezicht anders kunnen laten worden dan dat het echt zo is.

Technologie

Met de technologie die zo snel gaat zijn mobiele telefoons niet de enige die snel gaan. Ook computers, laptops, tablets en andere apparaten worden ook steeds “slimmer”. Zo heb je al machines die je favoriete keuze onthouden als je het een paar keer hebt ingevoerd (zoals zogenaamde smart koffie apparaten). Of robot stofzuigers die gewoon door het hele huis kunnen stofzuigen zonder dat je fysiek aanwezig hoeft te zijn.

Het is zo knap maar ook aan de andere kant is een groep mensen die het maar eng vinden. De technologie gaat zo snel. En zijn bang dat de machines in de toekomst de wereld over nemen. Maar die mensen hebben te veel films gezien. Wat wel zo is dat je met de huidige technologie wel veel dingen kan beveiligen. Zoals camera’s en andere apparaten die ook steeds beter worden. Betere kwaliteit en zelfs gezichtsherkenning. Wat we eerst goed vonden vinden we nu middelmatig of zelfs slecht.

Technologie is iets verbazingwekkend. Je staat er nooit bij stil maar denk eens maar hoe je kan internetten. Of de wifi gebruiken. Het is heel vanzelf sprekend dat het allemaal werkt en dat we er allemaal gebruik van kunnen maken maar je staat er nooit bij stil hoe dit allemaal ontstaan is. Het is weliswaar een goed idee om eens goed er over na te denken want er komt misschien wel een dag dat alles het niet meer doet en dan moet je maar goed eens bedenken wat je dan kan doen.

 

(70)

QNE

Terug naar boven