Beveiligingsmaatregelen voor webshops

Webshops schieten nog steeds als paddenstoelen uit de grond en de concurrentie online wordt dan ook alsmaar groter en groter. De aangeboden producten, de prijzen en ook de speciale voorwaarden spelen een zeer belangrijke rol. De winkel moet comfortabel zijn en tegelijkertijd een opvallende uitstraling hebben die zich onderscheidt van de andere winkels. De user experience moet optimaal zijn en veiligheid mag ook zeker niet worden verwaarloosd, want een serieuze webaanval kan verstrekkende gevolgen hebben. Bij het maken van de shops maken de ontwikkelaars graag gebruik van frameworks zoals Oracle of SAP, omdat dit een bijzonder snelle verwerking mogelijk maakt. Regelmatig ontstaan er echter beveiligingslekken door de krappe ontwikkeltijd. Dit zorgt voor veel complexiteit die moeilijk te beschermen is. In veel gevallen zijn webshops onvoldoende beveiligd tegen aanvallen van buitenaf.

Kwaliteit en veiligheid moeten vaak wijken voor hoge complexiteit

Als het systeem van buitenaf wordt aangevallen, loopt het bedrijf niet alleen enorme economische schade en imagoschade op, maar het heeft ook juridische consequenties. Dit komt omdat de creditcardindustrie richtlijnen stelt voor beveiligingsnormen die in een dergelijk geval niet werden nageleefd. Dit kan ook erg duur zijn en de ondernemer zijn economische basis ontnemen. Sancties van de creditcardmaatschappijen zijn het gevolg, variërend van restricties en boetes tot het verbod op het accepteren van creditcards. Maar de winkel kan ook voor een langere periode platliggen, wat een voordeel is voor de concurrentie. Als u op zoek bent naar krachtige beveiligingssystemen, moet u beslist eens kijken naar de security software van SJ Solutions.

Potentiële gevaren kunnen worden verminderd

Met de nieuwe en hoogontwikkelde WAF (Web Application Firewalls) heb je een instrument in handen dat alle protocolniveaus beheerst. Het filtert alle bekende of onbekende aanvallen op de transactiegerichte webapplicaties uit. Dit omvat ook nieuwe soorten aanvallen, zoals tegen Web 2.0-technologieën, ook tegen vervalsing van verzoeken op verschillende sites en ook tegen het uitvoeren van kwaadaardige AJAX-code. Om de filtering te realiseren worden de Http- en Https-verzoeken geaccepteerd en onmiddellijk geanalyseerd en geclassificeerd volgens de resultaten, pas daarna krijgen ze toegang tot de webapplicaties. Zo wordt een veiligheidsnorm bereikt die aan alle eisen voldoet en de winkel beter beschermd tegen vervelende aanvallen van buitenaf.

(29)

QNE

Geef een antwoord

Terug naar boven