Promotie van je bedrijf

Er zijn talloze manieren om uw bedrijf te promoten of reclame te maken zodat uw meer klanten krijgt en naamsbekendheid. In deze moderne tijd doe je als bedrijf eigenlijk niet meer serieus mee als je geen website hebt waar mensen je online kunnen vinden. Zeker nu ook heel veel mensen internet op hun mobile telefoon hebben, is internet een platform dat veel heel veel bezoekers kan zorgen.

Er zijn talloze internet marketing bedrijven die gespecialiseerd zijn in de hoog komen in Google met uw website voor de zoekwoorden die voor uw doelgroep interessant zijn. Ook zijn er vele, vele webdesign bureaus die een prachtige site voor u kunnen maken zodat u online een mooi visitekaartje af kunt geven. En als u goed gevonden wordt op internet levert dat niet alleen meer bezoekers en meer conversie of verkopen op, maar is het ook een goed middel voor branding, de naamsbekendheid van uw onderneming.

Bedrijfsgeschenken en andere vormen van promotie van je website

Maar ook offline kunt u veel ondernemen om uw bedrijf te promoten. Denk aan de traditionele relatiegeschenken zoals agenda’s en pennen die u weggeeft aan zakenrelaties met de naam van uw onderneming erop gedrukt. Ook een traditionele manier van adverteren is natuurlijk het welbekende adverteren in kranten, tijdschriften en dagbladen.

Wat je ook (nog steeds) veel ziet is reclame op auto’s, op reclameborden langs de weg, op bushokjes, dus de zogenaamde buitenreclame. Vaak wordt het budget in economisch moeilijke tijden omlaag gebracht terwijl het juist in die tijd verstandig is om meer klanten proberen te krijgen, en niet in de laatste plaats om klanten tevreden te houden waardoor ze ook klant blijven. Ook mond op mond reclame is uitermate belangrijk, mits u natuurlijk goede kwaliteit levert.

Als u product goed is en uw service van hoog niveau komen eigenlijk uw klanten vanzelf. Wat dat betreft is de positieve beoordeling via mond op mond reclame van onschatbare waarde.

Wat sowieso noodzakelijk is voor elk bedrijf is een goede website. Zeker tegenwoordig is dat super belangrijk. Omdat er zoveel concurrentie is in alle niches moet je er boven uit steken. En dat kan je met een hele goede en professionele website. Als je geen goede site hebt dan loop je achter op je concurrentie. Want die doen er wel alles aan om goed gevonden te worden.

Dus is het belangrijk om buiten mond op mond reclame ook online gevonden te worden. Wil je er een schepje bovenop doen, dan kun je ook overwegen om een radio of televisiecommercial te laten produceren en lanceren. Een bedrijfsfilm laten maken kan echter een dure investering zijn; onderzoek en advies is hier aan te raden.

(54)

QNE

Terug naar boven