Zorgverzekering vergelijken 2020 moet je tijdig doen

Heb je informatie ontvangen van je zorgverzekeraar over het in het nieuwe jaar te betalen premie. Wellicht ben je niet van plan om braaf de aangekondigde premie te betalen. Overweeg je om op zoek te gaan naar een andere zorgverzekeraar? Bedenk dat de tijd die je hebt om te zoeken naar een andere zorgverzekeraar beperkt is. Immers, je kunt een nieuwe zorgverzekering uiterlijk afsluiten op 31 januari van het nieuwe verzekeringsjaar. Begin dus tijdig met het zorgverzekering vergelijken 2020.

Let op premie en op de voorwaarden

Het is niet zo moeilijk om de goedkoopste zorgverzekering te vinden. Na even googelen vind je op de website van de consumentenbond een premieoverzicht van alle zorgverzekeraars. Je kunt direct zien bij welke zorgverzekeraar je de minste premie betaalt voor de basisverzekering. Bedenk dat je bij het zorgverzekering vergelijken 2020 niet alleen moet letten op de prijs. Vergeet niet om naast de premie ook te letten op de voorwaarden. Check ook de voorwaarden van je huidige zorgverzekering. Ook die voorwaarden kunnen komend jaar worden gewijzigd. Je gaat bij het zorgverzekeringen vergelijken op zoek naar de zorgverzekering met de voor jou beste voorwaarden, tegen een zo laag mogelijke premie.

Het overstappen naar een andere zorgverzekering

Omstreeks 12 november ontvang je de nieuwe polis van je huidige zorgverzekeraar. Je weet nu ook wat de hoogte is van de te betalen premie in 2020. Overweeg je om over te stappen? Let op! Je kunt alleen overstappen als je geen betalingsachterstand hebt bij je huidige zorgverzekeraar. Heb je geen betalingsachterstand en overweeg je om over te stappen? Je hebt dan, zoals eerder al opgemerkt, tot uiterlijk 31 januari de tijd om over te stappen. Over het opzeggen van je huidige verzekering hoef je je geen zorgen te maken als je overstapt voor 31 december. Dan zegt je nieuwe zorgverzekeraar je huidige verzekering op. Weet je op 31 december nog niet wie je nieuwe zorgverzekering wordt? Zeg dan zelf je verzekering bij je huidige verzekering op en zorg dat je voor 31 januari een nieuwe zorgverzekeraar hebt gevonden. De nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht op 1 januari in.

Vergelijk de zorgverzekeringen met een zorgvergelijker

De zorgverzekeringen met elkaar vergelijken doe je met een van de vele zogenaamde zorgvergelijkers die je op het internet kunt vinden. Je vult in een zorgvergelijker een aantal persoonlijke zaken in, zoals je geslacht en je leeftijd. Vervolgens kun je kiezen voor welke zorg je aanvullend verzekerd wil zijn. Ook kies je de hoogte van het eigen risico. Bovendien kun je aangeven of je kiest voor een goedkopere zorgverzekeraar met minder keuzevrijheid. Na het invullen van deze gegevens toont de zorgvergelijker de bij jou passende zorgverzekeringen.

(74)

QNE

Geef een antwoord

Terug naar boven