Zelf website bouwen of uitbesteden?

Tegenwoordig is zo goed als ieder bedrijf wel vertegenwoordigd op internet met een website. Zeker de laatste jaren worden steeds meer transacties verricht op internet en steeds meer fysiek in winkels. Dat is duidelijk waar te nemen bij bijvoorbeeld kledingzaken en computerwinkels. Er zijn ontzettend veel webshops bijgekomen waar je online kleding kunt kopen of een computer aan kunt schaffen.

Website bouwen in WordPress

Het grote voordeel van het zelf bouwen van een website is, dat je enorm kunt besparen op de kosten. Als je een website nodig hebt met veel pagina’s kan een en ander natuurlijk aardig in de papieren lopen, want het ontwerpen en bouwen van een site kost doorgaans veel tijd. Je moet echter wel enige kennis hebben van html en stylesheets om een redelijke site online te krijgen. Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van WordPress als ze hun site gaan bouwen. WordPress is een gratis te installeren en te gebruiken content managementsysteem, ook wel CMS genoemd, waar je enorm veel mee kunt doen tegenwoordig. Er zijn veel templates en plug-ins voor verkrijgbaar waardoor je echt een unieke mooie site kunt bouwen.

Hosting website

Een site bouwen begint meestal met een domeinnaam en webhost kiezen. Ben je een beetje thuis in de wereld van de hosting dan kun je binnen de kortste keren een domeinnaam registeren en een webhost hebben waar je de site op gaat zetten. Veel webhosters hebben software waarmee je eenvoudig wordpress kan installeren op de site en vervolgens kunt gaan bouwen aan je website.

Website uitbesteden

Is er voldoende budget en wil je echt een mooie site met veel functionaliteit dan is het uitbesteden van het ontwerpen en maken van de site door een professioneel webdesignbureau een overweging. Nadeel is dat er natuurlijk een prijskaartje aan hangt, maar je kunt wel in onderling overleg met de webdesigner je website laten maken zoals je dat zelf wilt. Veel webdesignbureaus werken ook met een soort abonnement, waarbij je een aantal uren per maand of per jaar inkoopt. In die tijd kunnen er dan updates worden uitgevoerd, je site worden onderhouden en speciale applicaties worden gebouwd. Vaak kun je korting krijgen als je meerdere uren in een keer inkoopt.

Support belangrijk

Het is in ieder geval prettig als je een goede ondersteuning en support hebt van je webhoster en/of webdesigner. Niets is vervelender dan dagen te moeten wachten op een reactie als er een probleem is met de website of als je bepaalde wensen hebt die je zo snel mogelijk doorgevoerd wil hebben op de site.

(47)

QNE

Terug naar boven