Zeil gescheurd; zelf doen of laten maken?

Zeil gescheurd; zelf doen of laten maken?

Zeilen is een populaire sport en wijze van ontspanning in Nederland. Zeilen is een techniek waarmee we ons voortbewegen op het water middels windkracht op een zeilschip, zeilboot of surfplank. Des te harder het waait des te harder u kunt, maar doordat er enorme druk en spanning staat op het zeil wil deze nog wel eens scheuren. In dat geval dient het zeil te worden gerepareerd of zelfs helemaal te worden vervangen.

Wanneer u een zeilboot hebt waarvan het zeil is gescheurd of kapotgegaan, dan kunt u ervoor kiezen om het zeil zelf te maken of te laten maken. Wat is verstandig? In dit artikel helpen we u verder.

Voor- en nadelen

Er zijn natuurlijk een aantal voordelen en nadelen te noemen voor beide scenarios. We hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet:

  • Wanneer u het zeil zelf maakt bent u vaak een stuk goedkoper uit dan wanneer u het zeil door een professional laat maken;
  • Bent u zelf handig genoeg om het zeil professioneel en kwalitatief te repareren? Iets wat een zeilmaker natuurlijk kan garanderen of waar de zeilmaker garantie op geeft;
  • Zeilen maken vergt geduld, finesse en de juiste materialen. Wanneer u het zeil zelf maakt kan het vaak langer duren dan u wellicht had verwacht, maar een zeilmaker kan u sneller helpen gezien zij de apparatuur én de benodigdheden op voorraad hebben.

We hebben een aantal punten tegen elkaar weggestreept en we kunnen eigenlijk wel concluderen dat de zeilmaker het wint. Tenzij u zelf een professional met engelengeduld bent natuurlijk.

Als u graag uw zeil wilt laten maken dan kunt u hiervoor terecht bij The Sail Factory. De zeilmakerij is officieel dealer van Pinksails en Devoti optimist, maar vooral ook een ambachtelijk professional op het gebied van zeilen maken.

Wilt u toch graag zelf uw zeil maken? Zorg er dan voor dat u de juiste onderdelen in huis hebt en over het juiste gereedschap beschikt. Zorg er daarnaast voor dat u voldoende ruimte hebt om uw zeil te maken. Komt u er toch niet uit? Dan kunt u altijd nog contact opnemen met The Sail Factory.

(7)

Reageren is niet mogelijk.