Welk relatiegeschenk geef jij aan klanten?

Relatiegeschenken zijn belangrijk voor jezelf als bedrijf en voor jouw klanten. Met relatiegeschenken kun je namelijk bedanken voor de fijne samenwerking, maar ook kan het een leuk cadeau zijn om verdere samenwerkingen te verbeteren. Relatiegeschenken zijn er in allerlei soorten, maten en vormen.

Het is daarom belangrijk om bij relatiegeschenken goed na te denken over wat bij jouw bedrijf past, maar ook of het past bij de ontvangers. Wat soms geldt in een bepaalde branche, betekent niet automatisch dat dit ook voor een andere branche geldt. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de mogelijkheden. In dit artikel zullen diverse ideeën besproken worden.

Een leuk en handig relatiegeschenk is een pen. Een pen als relatiegeschenk is namelijk een bruikbaar artikel en ook in meerdere prijsklassen beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld pennen met het logo van het bedrijf laten bedrukken. Het is dan namelijk niet alleen een relatiegeschenk, maar ook een goed promotieartikel! Uiteraard zijn er ook duurdere pennen beschikbaar die aan belangrijke klanten gegeven kunnen worden.

Een ander leuk en handig relatiegeschenk is een powerbank. Een powerbank is een kleine USB oplader zodat klanten nooit meer zonder een lege telefoon komen. Dit is natuurlijk een zeer praktisch relatiegeschenk en altijd handig om te geven en te ontvangen. Ook kunnen de powerbanks worden bedrukt met een logo, slogan of naam van het bedrijf. Een relatiegeschenk dat hierbij aansluit is een USB stick. Op een USB stick kunnen klanten eenvoudig hun documenten opslaan en meenemen.

Andere relatiegeschenken zijn sleutelhangers. Bij sleutelhangers kun je het niet zo gek bedenken en het bestaat. Hierbij kun je denken aan sleutelhangers met het logo van het bedrijf, maar ook bijvoorbeeld een flesopener. Maar er is meer. Denk aan sleutelhangers met een winkelwagenmuntje. Steeds vaker kom je consumenten tegen die gebruik maken van deze muntjes. Het is behalve een relatiegeschenk dus ook nog een goed promotieartikel!

Overige ideeën voor relatiegeschenken is bijvoorbeeld textiel. Bij textiel kun je denken aan shirts, truien, sweaters en mutsen. Een ander bekend relatiegeschenk of promotieartikel zijn de pepermuntjes. Ook diverse soorten chocolade worden vaak als relatiegeschenk weggegeven. Ook op beursen kom je vaak chocolade of pepermuntjes tegen die een graag gezien artikel van klanten zijn.

Ben je ook op zoek naar een relatiegeschenk? Kijk dan eens op de website van Relatiegeschenken.be. Op Relatiegeschenken.be vind je een grote hoeveelheid relatiegeschenken. Uiteraard kun je op deze website terecht voor alle relatiegeschenken die in dit artikel genoemd zijn, maar je kunt ook custom made relatiegeschenken laten maken.

(64)

QNE

Terug naar boven