Welk CMS heb ik nodig voor mijn website?

Heeft u een nieuwe website nodig of is uw huidige website gedateerd? Dan kunt u als comsument voor een lastige keuze staan welk CMS (Content Management Systeem) u moet kiezen. Veel bedrijven laten hun website bouwen door een externe partij en hebben geen idee welk CMS er wordt gebruikt.

Voor de meeste bedrijven voldoet het om enkel wat tekst, plaatjes of producten toe te voegen aan de website. Tegenwoordig zijn er talloze CMS systemen waarmee een website simpel kan worden onderhouden. De meeste bekende CMS systemen van tegenwoordig zijn onder andere WordPress, Magento, Joomla en Drupal. In dit artikel worden de CMS systemen WordPress en Magento besproken.

WordPress

Wat is WordPress eigenlijk? WordPress is een CMS waarmee je je website, blog of website eenvoudig kunt beheren zonder dat je hier een ICT-achtergrond voor nodig hoeft te hebben. Er is dus geen kennis van HTML en PHP benodigd, maar dit kan wel van pas komen om geacanceerdere technieken toe te passen. Meer dan 80% van de websites in Amerika, die gebruik maken van een CMS-systeem, draaien op WordPress.

Voordelen WordPress

Wat zijn de voordelen van WordPress? WordPress heeft zoveel voordelen dat ik een aantal van de belangrijkste voordelen ga bespreken. Ten eerste: WordPress is gratis! Daarnaast kent WordPress oneindig veel thema’s (gratis en betaald) die je kunt gebruiken voor jouw website. Deze thema’s kun je zo optimaliseren zodat je website een eigen (bedrijfs)identiteit krijgt. Ook zijn er oneindig veel plugins te installeren, waarmee je de functionaliteiten van je website kunt uitbreiden. WordPress maakt ook gebruikt van een gratis database waar alle content wordt opgeslagen. Hierdoor wordt het erg gemakkelijk gemaakt om snel data te importeren of exporteren.

Magento

Wat is Magento eigenlijk? Magento is een eCommerce CMS waarmee je een webshop kunt realiseren. Net als WordPress is Magento een gratis open-source software. Het voordeel van open-source is dat er een groot community achter zit die helpt om het CMS te verbeteren. Met Magento kun je een prachtige webshops opzetten die je kunt beheren vanuit één paneel. Magento is geschikt voor kleine en grote ondernemers. Je kunt je webshop gemakkelijk uitbreiden met verschillende modules.

Voordelen Magento

Het grootste voordeel van Magento is toch wel dat het een zeer professioneel CMS systeem is en het is gratis. Je kunt je webshop geheel naar eigen smaak maken, koppelen aan betalingssystemen zoal Ideal, goed beveiligen door middel van SSL, vindbaar maken in Google en uw product- en orderbeheer bijhouden. Het hosten van je Magento website kan je bij de specialisten van Vimexx hosting.

(22)

QNE

Terug naar boven