Wat zijn de voordelen van vinyl vloeren?

Om meteen met de deur in huis te vallen begin ik met een lijst met de 6 grootste voordelen van het nemen van vinyl vloeren:

  • De vloer is slijtvast waardoor je jarenlang kan genieten van de vloer
  • Het is makkelijk om deze vloer schoon te maken. Aan een stofzuiger en een dweil heb je al genoeg, het is dus ontzettend onderhoudsvriendelijk
  • Uitermate geschikt voor Cara- en astmapatienten, deze vloer is erg hygiënisch
  • Vocht is geen probleem meer, deze vloer is namelijk vochtbestendig
  • Optimale warmte doorlating waardoor dit type vloer ideaal is met het gebruik van vloerverwarming
  • Door de dempende werking van het materiaal worden contactgeluiden verminderd en kun je voor rust in huis zorgen
  • Wat zijn vinyl vloeren?

Polyvinychloride is de speciale kunststof waar vinyl van wordt gemaakt.Vinyl is een flexibele kunststof, hierdoor is het erg geschikt om te bedrukken met een print, zoals een hoge kwaliteit houtstructuur. Hierdoor kun je een effect bereiken dat haast niet van het echt te onderscheiden is, terwijl je wel van alle voordelen van hierboven kunt genieten. Een vloer als deze is vaak ook voordeliger dan een originele houten afgewerkte vloer.

Deze vloeren bestaan vrijwel altijd uit meerdere lagen, met een slijtvaste hardere laag bovenop. De slijtvastigheid wordt bepaald door de dikte hiervan. Aan de onderkant van de stroken zit een schuimlaag en deze zorgt voor een geluidsdempend effect. Dit effect werkt zowel naar ruimtes onder de vloer als erboven. Er dient ook altijd gebruik te worden gemaakt van een zwevende dekvloer.

De 3 verschillende soorten laminaat

Click vinyl laminaat: De Handyfloor Fix stroken zijn ideaal voor thuis, hotelkamers en kleine kantoren. De stroken kunnen gebroken worden na een simpele insnijding en kunnen verder als kliklaminaat in elkaar geklikt worden en gebruikt worden zolang de ondergrond stabiel en glad is.

Zelfklevend vinyl laminaat: Deze vloer is ideaal voor thuisgebruik en is geschikt voor alle kamers, zelfs de keuken en badkamer. De stroken zijn gemakkelijk op maat te knippen met een schaar en zijn 2 mm dik. Na het verwijderen van het stickervel kunnen ze op eenvoudige wijze op de ondergrond geplakt worden en is de vloer klaar voor gebruik.

Loose-lay vinyl laminaat: Deze vloer is semi-klevend en is gemakkelijk aan te passen wanneer deze niet goed geplaatst is, om deze te verbeteren. De kleeflag zorgt ervoor dat deze echter wel goed gefixeerd blijven liggen. Ook dit laminaat werkt met een stickerlaag en de stroken zijn makkelijk op maat te maken door een lijn te trekken met een hobbymes en deze vervolgens zonder veel moeite te breken.

(279)

QNE

Terug naar boven