Wat zijn de voordelen van het digitaliseren voor het mkb?

Er zitten veel voordelen aan het digitaliseren van een mkb-onderneming. Voor elke mkb’er geldt dat meegaan met de digitale ontwikkelingen essentieel is voor het realiseren van bedrijfsgroei. Maar hoe goed bent u op de hoogte van de digitale toepassingen die u kunt inzetten om uw onderneming te laten groeien? In deze blog leest u meer over de voordelen van het digitaliseren voor het mkb. 

Het digitaliseren brengt voordelen met zich mee

Veel mkb’ers weten niet waarom en hoe ze het beste hun bedrijf kunnen digitaliseren en een boost kunnen geven. Dit komt met name omdat mkb-ondernemers vaak nog geen beeld hebben van welke digitale toepassingen er allemaal beschikbaar zijn. Daarnaast weten ze in veel gevallen niet welke toepassingen geschikt zijn voor hun specifieke onderneming. Ook zien veel ondernemers nog niet welke voordelen het digitaliseren met zich meebrengt. 

De voordelen van digitaliseren

Digitalisering levert veel voordelen op voor u als ondernemer. Om u een overzicht te geven, hebben we de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet. 

  1. Informatie wordt toegankelijker. De (klant)informatie die u verzamelt is beter toegankelijk voor de medewerkers in uw onderneming.
  2. Gemakkelijk informatie delen en uitwisselen. Dankzij digitalisering is het makkelijker om klantinformatie uit te wisselen. Denk bijvoorbeeld aan de resultaten van marketingacties of de stand van zaken van de onderneming. Daarnaast is het ook eenvoudiger om intern en extern dossiers, rapportages en overzichten te delen. 
  3. Eenvoudiger informatie analyseren. Door het gebruik van diagrammen en grafieken krijgt u meer inzicht in het reilen en zeilen van uw onderneming. U kunt bijvoorbeeld beter de uitgaven aan marketingcampagnes, inkopen en verkopen analyseren. Op deze manier wordt het eenvoudiger om zaken te controleren en u kunt sneller inspelen op nieuwe ontwikkelingen. 
  4. Digitale informatie is gemakkelijk te automatiseren. Door digitale toepassingen worden repetitieve handmatige handelingen vermeden. U kunt bijvoorbeeld opdrachten geven om automatisch rapportages te draaien, nieuwsbrieven te verzenden of complexe berekeningen te maken. 
  5. Kostenbesparing. Digitaal werken betekent ook minder kosten voor kopiëren en fysieke opslag. Omdat u bestanden op verschillende locaties kunt opslaan, hoeven uw medewerkers niet allemaal vanuit kantoor te werken. Dit bespaart weer in huisvestingskosten.   
  6. Digitale informatie is gemakkelijker terug te vinden. De zoekfunctie in digitale tools is vaak zo krachtig, dat u vergeet hoe u überhaupt vroeger die speld in de hooiberg kon vinden in de papieren klantendossiers.
  7. Controle wordt makkelijker. Door databestanden aan elkaar te koppelen of bepaalde profielen op te stellen, is het mogelijk om gedrag en prestaties van mensen en organisaties beter te controleren. 
  8. Digitaal werken is beter voor het milieu. U vermijdt onnodige hoeveelheden papier, lange autoritten om elkaar te ontmoeten of te veel ingekochte producten die u uiteindelijk toch niet kunt verkopen.

Website laten maken als onderdeel van uw bedrijfs digitalisering

Kortom, digitalisering levert mkb-ondernemingen veel voordelen op. Bovendien is er veel mogelijk op het vlak van digitale toepassingen. Wist u bijvoorbeeld dat u een website kan laten maken om uw bedrijf te digitaliseren? Op deze manier kunt u de digitale tools en systemen makkelijk koppelen aan uw webshop. Wilt u een website laten maken? Schakel dan Telstar Webprojecten & Advies in, hét internetbureau van Pijnacker-Nootdorp. Ze maken professionele, aantrekkelijke en responsieve websites die het op ieder apparaat doen en goed gevonden worden in Google en andere zoekmachines. Neem contact met hen op om te bespreken hoe zij u kunnen helpen bij het digitaliseren van uw onderneming.  

(42)

QNE

Geef een antwoord

Terug naar boven