Wat zijn de verschillen tussen de PlayStation 4 Slim en PlayStation 4 Pro?

De afgelopen jaren zijn het aantal spelcomputers ontzettend toegenomen. Van de Wii tot de Xbox en PlayStation. Vooral Sony is erg bezig met de ontwikkeling van de PlayStation en heeft dan ook twee nieuwe PlaysStations gelanceerd, namelijk: de PlayStation 4 Slim en de Playstation 4 Pro. Door al het aanbod wordt je keuze er niet makkelijker op. Want ga je dan voor de 4 Slim of de 4 Pro of toch voor de klasieke PlayStation 4? Hier lees je de antwoorden die je keuze makkelijker gaan maken.

PlayStation 4 Slim

De verschillen tussen de ‘oude’ PlayStation 4 en de Slim variant zijn gelijk zichtbaar aan het design van de console. Deze is namelijk een stuk eleganter dan de eerdere variant. Het formaat is kleiner en verder zijn er kleine wijzigingen. Qua specificaties is er eigenlijk dus niet veel gewijzigd ten opzichte van de klassieke PlayStation 4. De games zullen dan ook hetzelfde gedraaid worden. Wil je een steentje bijdragen aan het milieu? Dan is het slim om te kiezen voor deze variant. Er wordt namelijk maar liefst 30% minder stroom verbruikt ten opzichte van de klassieke PS4. Er zijn dus wel kleine veranderingen bij de PS4 Slim.

PlayStation 4 Pro

Ben je opzoek naar een variant die net wat geavanceerder is dan is de Pro variant de variant die geschikt is voor jou. Deze PlayStation heeft namelijk net wat meer tools die de PS4 Slim namelijk niet heeft. Zo is een groot verschil al de console. Deze heeft namelijk een harde schrijf met een geheugen van 1 terabyte. Daarnaast is het ook mogelijk om te gamen in een 4K-resolutie. De echte hardcore gamer moet dit speeltje dan ook echt in huis hebben. De nieuwste technische snufjes vind je namelijk bij deze PlayStation.

gamen

In vergelijking met de klassieke PS4 is de GPU kracht van de Pro meer dan verdubbeld. Dit houdt in dat games makkelijker en beter gedraaid kunnen worden. Daarnaast is de 4K-resolutie ook een echte beleving van deze variant. Let hierbij wel op dat je een televisie nodig hebt die dit ook ondersteunt. Daarnaast is het ook niet mogelijk om films te kijken via de PS4 Pro. Er is namelijk geen Blu-ray speler aanwezig. Wel kun je uiteraard gebruik maken van de streamingdienst. Ook kun je broadcasten via YouTube.

Heb jij al een variant van de PlayStation 4 in huis? Zo niet, voor welke variant zou je dan kiezen en waarom?

Bron: consolestickershop.nl

(130)

QNE

Terug naar boven