Wat zijn de nadelen van een bril dragen?

Veel mensen dragen een bril of contactlenzen, zeker als we wat ouder worden hebben we in veel gevallen een leesbril of een bril voor veraf zien nodig. Op zich geen probleem natuurlijk, maar wat zijn nu eigenlijk de nadelen, of beter gezegd, de ergernissen die brildragers ervaren. Maar om maar meteen met de deur in huis te vallen, er is tegenwoordig een bijzonder goed alternatief voor de dragers van een bril of contactlenzen. We hebben het dan over het laten laseren van de ogen. Door een ooglaserbehandeling wordt het dragen van een bril of contactlenzen overbodig.

Kosten

Een beetje goede bril kost best veel geld, zeker als er speciale lenzen in gezet moeten worden. Natuurlijk worden bepaalde kosten tot een bepaalde hoogte door veel zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering vergoed, maar zeker niet alles. Een bril gaat bovendien niet eeuwig mee en moet dus op een gegeven moment ook vervangen worden.

Lastig met sporten

Een ander veel genoemd nadeel is dat het dragen van een bril tijdens sporten niet altijd even handig is. Zeker bij vechtsporten en bijvoorbeeld zwemsporten is het dragen van een bril tijdens de uitoefening van die sporten eigenlijk onmogelijk. Maar ook bij balsporten is er een groot nadeel. Er is een gerede kans dat de bal uw bril raakt waardoor deze beschadigd raakt of erger, dat u zelf aan uw oog raakt geblesseerd doordat het glas breekt, met alle gevolgen van dien.

Beslagen glazen

Wat ook als heel lastig wordt ervaren, is het beslaan van de brillenglazen. Als het buiten koud is of regent, beslaat een bril vrij snel en dat is niet alleen hinderlijk, maar kan ook tot gevaarlijke situaties lijden in het verkeer. Wat eigenlijk in een adem genoemd kan worden is het vies worden van de brillenglazen. Vetvlekken of andere vlekken ontstaan relatief snel en telkens weer moet de bril dan worden schoongemaakt, iets waar geen enkele brildrager natuurlijk op zit te wachten.

Bril kwijt of kapot

Wat ook regelmatig voorkomt is het kwijtraken of stuk gaan van de bril. Mensen gaan bijvoorbeeld naar het café of een tentoonstelling, zetten de bril even af en vergeten hem weer op te zetten. Ook komt het veel voor dat de bril op de grond valt en stuk gaat. Lastig als je dan geen reservebril hebt en je bril aan elkaar moet plakken om hem nog te kunnen dragen.
Zo zijn er wel meer ergernissen te noemen die reden genoeg geven om bijvoorbeeld een ooglaserbehandeling te ondergaan. Vraag in ieder altijd even na bij je zorgverzekeraar of een dergelijke behandeling wordt vergoed.

(180)

QNE

Terug naar boven