Wat weet jij over de strandbal?

StrandbalDe strandbal is de best verkochte strandartikel dat al sinds de jaren 1938 bestaat. Veelal gebruikt als speeltje voor op het strand maar ook een vaak gebruikt artikel als promotiemateriaal voor bedrijven.

Geschiedenis

De strandbal is in 1938 uitgevonden door John DeLonge in California. Van origine was het formaat van de bal kleiner maar kent nu meerdere formaten waarvan de standaard afmeting 51cm is en de grootste ooit gemaakt is 15,5 meter.

Pas in de jaren ‘60 kreeg de strandbal wereldwijde faam dankzij de films “Beach party” met Frankie Avalon en de films die daarop volgde.

Speeltje

De strandbal heeft in elke vorm en formaat dezelfde eigenschappen. De klassieke vorm bestaat uit zes ovaalvormige lappen aan elkaar geplakt met aan de top en bodem een afsluitende cirkel. Hierop is aan één zijde de blaasventiel geplaatst en wisselt bij elke los stuk van kleur afgewisseld met wit.

De strandbal is geschikt als speeltje voor op het strand of zwembad voor spelletjes die weinig inspanning nodig hebben. Het enige nadeel is dat de bal snel van koers wijzigt door het lichte gewicht. Het is onderhevig aan zelfs de kleinste windvlagen.

Promotie

De strandbal is één van de meest gebruikte promotieartikelen en relatiegeschenken omdat het goedkoop in aanschaf is en heel makkelijk te bedrukken is met logo en bedrijfsnaam.

De allerbekendste strandbal promotie komt van Niveau. AL jaren gebruiken zij dit als extraatje om de aandacht te vestigen op zonnebrandcreme voor als je naar het strand gaat. Hiermee is de relatie heel sterk tussen het merk, het product en het promotieartikel de strandbal.

(94)

QNE

Terug naar boven