Wat doet een belastingadviseur?

belastingadviseurEen belastingadviseur, de naam zegt het al geeft advies over alles wat met de belasting te maken heeft. Ook als je de belasting moet aangeven, kan dit moeilijk zijn. Daarom is het handig om een belastingadviseur te hebben. Doordat de adviseur weet welke wetten er zijn kan hij/zij je uitleggen waarom iets niet mag. Ook zullen zij alle formulieren voor jou invullen en jou het laatste nieuws hierover vertellen. Kies wel voor een erkende belastingadviseur, zowel zakelijk als persoonlijk. Er zijn vaak verschillende adviseurs per regio, kijk daarom altijd eerst goed naar welke je wilt. Het inschakelen van een belastingadviseur is een slimme zet, want zo weet je zeker dat je alles goed op een rijtje hebt. Vooral als je een bedrijf hebt is dit handig, want zo hoef je je niet meer te richten op de financiële zaken, want dit wordt al voor je gedaan.

Vacatures voor een belastingadviseur

Vroeger was het beroep belastingadviseur nog niet zo bekend, maar doordat er de laatste jaren veel meer gebruik van wordt gemaakt, is er dus ook meer vraag naar en is het beroep meer onder de aandacht gekomen. Doordat de vraag toeneemt stijgt ook het aanbod. Er zijn dus veel vacatures vrij voor een belastingadviseur in heel Nederland. Een beginnende belastingadviseur heeft vaak een salaris van €1.500 tot €1.750 per maand. Dit is vaak bruto, maar je hebt dan ook bijna geen ervaring. Als je circa 5 jaar ervaring hebt kun je een hoger bedrag verwachten, ongeveer rond de €2,000 bruto. Dit is best veel, maar dit is in het algemeen, het kan zijn dat het bedrijf waar jij werkt een ander salaris geeft. Dus verwacht niet teveel, want straks ben je teleurgesteld.

Wat biedt de toekomst voor dit beroep?

De toekomst biedt veel voor de adviseurs, want er is veel vraag naar, je wordt erg gewaardeerd en het is ook nog eens erg leuk als je van getallen houdt. Voor deze baan moet je sociaal, klantvriendelijk zijn, ook moet je goed met mensen om kunnen gaan en je moet wel een beetje kennis van wiskunde hebben. Het is vooral een leuk beroep omdat je mensen en bedrijven helpt met het doen van hun belastingen. Je helpt mensen met het op orde krijgen van hun financiële situatie en daarom is het ook zo’n gewaardeerd beroep, de mensen hebben echt iets aan de werkzaamheden die je verricht. Ben je zelf op zoek naar openstaande vacatures bij bedrijven? Check dan deze vacature: Vacature Belastingadviseur Gelderland.

(63)

QNE

Terug naar boven