Wandelen zonder pijn

Wandelen kan heel ontspannend zijn en is bovendien nog gezond voor lichaam en geest. Niet voor niets wandelen over de hele wereld mensen puur voor de rust en ontspanning door diverse landschappen. Door de bergen, door de bossen, langs het strand, we lopen in ons leven heel wat af. Want los van recreatief wandelen, lopen we in een mensenleven vele kilometers om van plaats A naar plaats B te komen. Vroeger liep de mens gewoon op blote voeten en bepaalde volksstammen, bijvoorbeeld in het Amazonegebied, lopen nog steeds op blote voeten. Onder de voeten van mensen die hun hele leven op blote voeten lopen is wel een dikke eeltlaag ontstaan, anders zouden ze de hele tijd verwondingen aan hun voeten oplopen.

Diverse soorten schoenen

De moderne mens loopt niet op blote voeten maar draagt schoenen in alle soorten en maten. In de Westerse wereld maar ook elders in de wereld worden schoenen ook als statussymbool gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke schoenen van Greve en Van Bommel, handgemaakte schoenen die toch wel een bepaalde stijl uitstralen. Handgemaakte schoenen of design schoenen zijn natuurlijk wel veel duurder dan schoenen die in massaproductie worden geproduceerd. Eigenlijk is er voor alles wel een schoen te bedenken, denk aan de diverse sporten. Zo zijn er voor voetballers natuurlijk voetbalschoenen, tennisschoenen voor de tennissport, atletiek schoenen en ga zo nog maar even door.

Inlegzolen ter ondersteuning van het lopen

Het is belangrijk voor de gezondheid van je voeten dat je op schoenen loopt van goede kwaliteit en dat de schoenen je goed passen. Te grote schoenen of juist te kleine schoenen kunnen voor blessures zorgen. In sommige gevallen is het dragen van inlegzolen aan te raden, als daardoor uw voeten, ruggenwervel en beken in balans kan worden gebracht. En bij sommige inlegzolen worden uw pezen, spieren goed ondersteund en wordt de hiel en enkel goed gestabiliseerd.

(38)

QNE

Terug naar boven