Waarom graszoden aanschaffen?

Zit u eraan te denken om graszoden te kopen maar twijfelt u? De aanschaf van graszoden heeft best veel voordelen. Het is een uitstekende manier om snel een aantrekkelijk tuin aan te leggen. Om u ervan te overtuigen dat u een goede keuze maakt zetten we alle pluspunten even op een rijtje.

Eenvoudig

Graszoden zijn eenvoudig te leggen. Hierdoor is het mogelijk om snel uw tuin aan te kunnen leggen. Het aanbrengen van zoden kost veel minder tijd en energie dan zelf gras graaien. Zo kunt u dus sneller genieten van uw tuin!

Voordeliger

Graszoden zijn relatief goedkoop wanneer je het vergelijkt met bodembedekkers als natuursteeun, baksteen of hout. Graszoden kopen bij een teler als Graszodenkopen.nl is helemaal niet zo duur als u denkt. Kijk maar eens op de website, dan ziet u de aantrekkelijke tarieven.

Kindvriendelijk

Doordat de graszoden relatief zacht zijn, is het voor kinderen erg aantrekkelijk. Ze kunnen er daardoor makkelijker op spelen. Volwassenen kunnen er prettig op zitten.

Natuurproduct

Wanneer u graszoden koopt, dan heeft u een 100% natuurproduct. Het wordt gekweekt zonder plastic net en is daardoor milieuvriendelijk. Bovendien kunt u er ook nog eens vanuit gaan u over vers gras beschikt, wanneer u graszoden bij de teler koopt.

Kant en klaar

Graszoden zijn kant en klare grasmatten die in zeer korte tijd geplaatst kunnen worden. Het voordeel van graszoden ter vergelijking met graszaad is dat er direct een dichte grasmat onstaat. Onkruid krijgt hierdoor vrijwel geen kans.
Drie weken na het leggen van de graszoden kan intensief gebruik worden gemaakt van de grasmat. Gezaaid gras kost veel meer tijd. Daarnaast heeft onkruid dan meer kans en is er de kans dat vogels het graszaad weg pikken. Hierdoor onstaat een ongelijke verdeling van gras.

Onderhoud

Groot voordeel is ook dat graszoden in elke vorm of patroon kunnen worden gelegd. Let wel: er is altijd onderhoud nodig om de grasmatten er netjes uit te laten zien. In het groeiseizoen kunt u maaien met een opvangbak. Doe dit ongeveer twee keer in de week.

Overig onderhoud, denk aan het inzaaien van kale plekken, verwijderen van blad, bemesten, beluchten en het geven van water zorgt ervoor dat de graszoden er optimaal uit blijven zien. Heeft u hier geen tijd voor? Dan kunt u hiervoor altijd een tuinman inschakelen.

Bent u inmiddels overtuigd van de aanschaf van graszoden? We hopen met dit arikel dat de voordelen voor u duidelijk zijn.

(50)

QNE

Terug naar boven