Waar ga jij overnachten?

Ben je een vakantie aan het boeken? Dan kom je veel verschillende hotels tegen. Omdat niet iedereen hier ervaring mee heeft, leggen we u graag uit welke hotels er allemaal bestaan. Allemaal met hun eigen kenmerken. De strekking blijft natuurlijk hetzelfde; een plek om te overnachten.

Hostel

Een hostel wordt ook wel eens een jeugdherberg genoemd. Dit hotel is meestal erg goedkoop en heeft geen uitgebreide faciliteiten. Dit is perfect voor als je een doorreis maakt en even ergens een weekje wilt blijven, zonder al teveel erop en eraan. Kenmerkend aan een hostel is dat deze vaak een gezamenlijke ruimte heeft om elkaar te ontmoeten en contacten te leggen. Vooral voor backpackers is dit een populaire slaapplek.

Hotel-Restaurant

Deze vorm van hotel is een bedrijf dat is ingericht voor overnachtingen, maar tegelijkertijd ook een restaurant is. Om van dit restaurant gebruik te maken, hoef je niet per se te overnachten. Eigenlijk zijn het dus twee lossen bedrijven in hetzelfde pand. Regelmatig komt het voor dat zo;n hotel eerder iets anders is geweest. Een boerderij is hier een goed voorbeeld van. Deze landhotels bevinden zich in de buurt van een natuurgebied en zijn ideaal voor mensen die een rustige omgeving zoeken om hun vakantie te besteden.
Meer informatie: http://landhoteldiever.nl/

Zorghotel

In dit hotel zitten mensen die chronische of extra zorg nodig hebben en zo in alle rust behandeling kunnen krijgen. Vroeger was een zorghotel (of sanatorium) vooral bedoeld voor mensen met de ziekte tuberculose. In dit hotel kregen ze alle zorg die ze nodig hadden om te herstellen.

Motel

Deze staat langs de kant van de weg om doorreizende reizigers op te vangen. Motel is een samenstelling van motor-hotel. Meestal verblijven gasten er dan ook maar 1 nachtje. Omdat het aan de kant van de weg ligt, is er verder weinig te doen.

Botel

Wat origineler dan de andere slaapplekken is de botel; een boot hotel. Deze boot vaart niet, maar is als hotel ingericht. Het kan zijn dat een botel ook toegang geeft tot andere boten, zodat de gasten hiermee kunnen varen. Op een botel is zelfs nog een goedkope variatie, die dan weer eerder onder een hostel valt, deze wordt dan ook een ‘bostel’ genoemd.
Capsulehotel
Dit type hotel is vooral in Japan erg groot. In dit hotel hoef je geen grote kamer met luxe te verwachten. De kamers zijn kleine capsules waar net 1 persoon in past. Ze zijn 2 meter lang, 1 meter breed en 1 meter hoog. Niet iets voor mensen met claustrofobie dus. Wel is de ruimte soms voorzien van een tv.

Andere hotels

Soms moeten hotels wat anders extra doen om op te vallen. Zo is er bijvoorbeeld in Duitsland een hotel die een knop om ervoor te zorgen dat er geen internet ontvangst is. Zo kan iedereen zonder de druk om steeds hun berichtjes te controleren heerlijk vakantie vieren. Of is er een hotel in Leeuwarden waar je in een boomhut kunt overnachten. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden van aparte overnachtingen.

(56)

QNE

Terug naar boven