Waar begin je met het bouwen van een blokhut?

Wie er geld voor overheeft kan uiteraard gemakkelijk een bouwpakket kopen om bij een tuincentrum of blokhut te kopen. Zo heb je binnen de kortste keren een stevige blokhut in de tuin staan. Het zal je namelijk verbazen, maar een bouwpakket is vaak nog goedkoper dan een blokhut zelf bouwen. Echter zijn dit wel pakketten waar je niet zelf iets aan kunt toevoegen. Dit komt doordat de producenten van blokhutten hun grondstoffen met schaalvoordeel inkopen en exact leveren wat er nodig is voor het pakket. Het is uiteraard ook goed mogelijk om zelf een blokhut te bouwen. Op deze manier ben je heel vrij in de keuze van vorm, grootte en kleur van de blokhut. Echter zit hier wel één eis aan verbonden, namelijk dat je minimaal redelijk handig bent en over een aantal vaardigheden beschikt.

Hoe groot wordt de blokhut?

Het is belangrijk dat je weet hoe groot de blokhut moet worden. Zodra dit bekend is kun je een tekening maken en aan de aan de hand van deze tekening kan de blokhut gebouwd worden. Zonder bouwtekening is het namelijk niet te doen.

De ramen en deuren

Het is vanzelfsprekend dat de blokhut ramen en deuren moet bevatten, maar waar ga je deze plaatsen? Zo kun je kiezen uit kozijnen, vaste beglazing, uitzetramen, vleugelramen en draai-kiepramen. Bij Nubuiten vindt u genoeg keuze voor alle soorten blokhutten.  Ook zijn er verschillende soorten deuren, zoals enkele deuren, dubbele deuren, schuifdeuren, vouwdeuren en garagedeuren. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor glasschuifwanden.

Welk hout gebruikt moet ik gebruiken?

Net zoals er verschillende soorten ramen en deuren zijn, zijn er ook genoeg soorten hout om uit te kiezen. Het soort hout is een belangrijk aspect omdat u natuurlijk wilt dat u goed hout hebt wat niet snel gaat kromtrekken of gaat schimmelen. Zodra je de blokhut een lange levensduur wilt geven, is het van belang om de blokhut te behandelen met een speciaal middel. Dit kunt u doen door de blokhut bijvoorbeeld met keteldruk te laten impregneren. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de website van Nubuiten.

De blokhut gebruiken als verblijfplaats

Nu komt één van de belangrijkste aspecten van het bouwen van een blokhut, namelijk de isolatie. Als je de blokhut daadwerkelijk gaat gebruiken om in te overnachten of in de winter dan is het echt belangrijk om de blokhut goed te isoleren. Hiervoor moet je zorgen dat de ramen, deuren, het dak, de vloer en de wanden geïsoleerd zijn. Een flinke klus, maar zeker de moeite waard.

(86)

QNE

Terug naar boven