Voetbalschoenen kopen?

Het nieuwe seizoen komt eraan, de grasvelden zijn er weer klaar voor en dat betekent dat het tijd is om een paar nieuwe voetbalschoenen te kopen! Het aanbod voetbalschoenen is enorm, van verschillende merken tot verschillende kleuren, maten en noppen. Afhankelijk van de ondergrond waarop gespeeld wordt, kies je de soort schoen. In principe zijn er drie soorten ondergronden en dus ook drie soorten voetbalschoenen, namelijk schoenen voor op het gras, kunstgras en voor de zaal. Met kunstgrasschoenen op normaal gras zul je constant uitglijden en weinig grip hebben en in de zaal moet je natuurlijk ook niet aankomen met noppen voor het gras. Kortom, hoe kies je de juiste voetbalschoen?

De juiste pasvorm

De juiste pasvorm kiezen is één van de belangrijkste punten bij de aanschaf van een nieuw paar schoenen. Kies de juiste maat en pas de schoenen altijd met voetbalsokken! Te grote of kleine schoenen zullen nooit lekker zitten en verhoogd het risico op blessures.

Zool

Zoals ik eerder had beschreven kies je een voetbalschoen uit passend bij de ondergrond waarop er wordt gespeeld. Er zijn tegenwoordig ook schoenen waarbij je de noppen van de schoen kunt vervangen, waardoor je altijd onder de beste omstandigheden kunt spelen en dus ook beter presteren!

Uiterlijk

Tegenwoordig lopen profvoetballers rond in de gekste voetbalschoenen. De raarste en felste kleuren, de naam of afbeelding erop gedrukt en zelfs roze schoenen! Laat je vooral niet gek maken door de uiterlijk en kleuren van de schoen want dit gaat je totaal niet helpen om goed te voetballen. Wat wel helpt is een juiste pasvorm, goed materiaal en de juiste zool. Op Zalando heb je een heel breed assortiment om online voetbalschoenen te kopen.

Voetbalschoenen onderhouden

Eenmaal je schoenen te hebben gekocht is het erg belangrijk om ze goed te onderhouden. Je wilt natuurlijk wel dat ze een heel seizoen meegaan. Zorg dat je ze direct na de wedstrijd wast en schoonhoudt. Heb je leren schoenen, zorg dan dat je ze regelmatig invet

(24)

QNE

Terug naar boven