Vernieuwde Mercedes G63 AMG 6×6

Vergeet vierwielaandrijving. Met de nieuwe Mercedes kan je tenminste fatsoenlijk de kinderen naar school brengen tijdens een sneeuwstorm, ook al moet je daarvoor eerst tot een meter diepte door het water of een woestijn gebergte beklimmen met een hellingshoek van bijna 70 graden.

De opvolger van de welbekende Mercedes G-Wagon met 4×4 aandrijving bestaat al enige tijd, namelijk: de Mercedes G63 AMG 6×6. Sinds kort heeft de introductie plaatst gevonden voor de vernieuwde versie, wederom nog steeds met 6×6 aandrijving. Het voertuig is gemoderniseerd en motorisch verbeterd.

De AMG uitvoering van dit woestijnmonster is, zoals elke Mercedes, te verkrijgen in een Brabus editie. De 6×6 is nieuw te koop vanaf 400.000 Euro. Met ongeveer 700 pk en een gewicht van 3.8 ton behaal je geen topsnelheden. De maximum snelheid ligt rond de 160, maar voor topsnelheid is dit off-road voertuig ook niet bedoeld.

Nagenoeg verticaal omhoog en rijden door gebieden waar geen wegen zijn, dat is waar de G63 AMG goed in is. Als je meer voor snelheid wilt gaan, kies dan de G-wagon met 4×4 aandrijving. De nieuwe uitvoering hiervan levert z’n 800 pk, waarmee je met circa 5 seconden op de 100 km per uur zit.

Auto’s in het SUV segment

De off-road G-serie is al enkele jaren in productie en zal voorlopig nog volop geproduceerd worden. De nieuwe opvolger van deze fantastische serie voertuigen hebben we grotendeels te danken aan de vraag vanuit de Russische en Chinese markt. In 2012 gaan er geruchten dat dat deze landen voor een productietoename hebben gezorgd van zeker vijftig procent.

Qua functionaliteit zullen deze auto’s voor de Nederlands markt niet aantrekkelijk zijn, denk hierbij aan de hoge benzineprijs, kosten voor wegenbelasting en de wegen die niet aangepast zijn op dergelijke grote voertuigen. Mercedes produceert ook meer gangbare modellen, zoals de GLE reeks. Het off-road, ofwel: SUV, segment blijft interessant.

Nagenoeg elk automerk heeft een SUV auto op de markt gebracht. Van het merk Volkswagen, Opel, BMW tot exclusieve merken, zoals: Porsche en Jaguar. Zelfs Dacia heeft voor slechts 12.000 Euro een SUV, namelijk de Duster. Niet de mooiste, maar wel de goedkoopste. SUV auto’s zijn nu heel erg populair, ook al zijn vele van deze auto’s niet bedoeld voor off-road. Je zit hoger in de auto, waardoor je meer overzicht hebt. Het geeft een veiliger gevoel en rijden levert meer comfort.

Onlangs heeft het automerk Jaguar zijn eerste auto in het SUV segment gelanceerd tijdens de autobeurs in Frankfurt. Het gaat om de GLC. Jaguar heeft al aangekondigd dat er meer auto’s worden geproduceerd in dit segment, evenals Porsche en zelfs Ferrari.

(39)

QNE

Terug naar boven