Uw vermogen in goede handen?

U vermogen laten beheren door een vermogensbeheerder

De wereld van vermogensbeheer is behoorlijk ondoorzichtig te noemen, hoewel er wel langzaam een tendens merkbaar is waarbij de vermogensbeheerders transparanter (willen) gaan werken. Beleggen kan ingewikkelde materie zijn en veel mensen die hun vermogen toevertrouwen aan een vermogensbeheerder, leggen vanwege die ingewikkeldheid al snel hun financiële lot in handen van de vermogensbeheerder. Toch is het raadzaam om altijd kritisch naar vermogensbeheerders te blijven kijken en niet met de eerste de beste in zee te gaan. Vergelijk bijvoorbeeld online de diverse vermogensbeheerders eens met elkaar en laat u door de vermogensbeheerders zelf ook uitvoerig informeren over hun werkwijze en de voordelen en nadelen van beleggen.

Hoe vind ik een goede vermogensbeheerder?

Ook hier geldt het motto: “Schoenmaker blijf bij je leest”. Het beste kunt u een vermogensbeheerder kiezen die zich alleen bezig houdt met vermogensbeheer en niet daarnaast ook allerlei andere diensten aanbiedt, zoals verzekeringsproducten. Het komt namelijk zelden voor dat een bedrijf allerlei verschillende financiële zaken uitmuntend kan regelen. Een bedrijf dat zich in een bepaalde discipline heeft gespecialiseerd, heeft meestal meer van verstand van de materie dan een bedrijf dat de desbetreffende dienst er bij doet.
Een goede vermogensbeheerder doet ook niet geheimzinnig over behaalde rendementen voor de diverse klanten en behoort dus daar transparant in te zijn. Zo weet u precies wat u kunt verwachten en komt u niet opeens voor verrassingen te staan.

Uiteindelijk is rendement belangrijker dan service, er zijn een aantal vermogensbeheerders hun resultaten uit het verleden verborgen houden en dat compenseren door een overdreven goede service en persoonlijk contact. Laat u geen zoete broodjes verkopen en blijf zakelijk. U wilt immers in de eerste plaats dat uw vermogen rendement oplevert, u komt niet voor de lekkere koffie en gezelligheid. U betaalt liever wat meer voor de expertise van de beheerder om zo een goed rendement op uw vermogen te behalen.

(25)

QNE

Terug naar boven