Top 3 tips voor een koel huis

Al lijkt het soms nog ver weg, begint de warmte langzaam naar Nederland te trekken. Op 20 maart 23:45 uur begon officieel de astronomische lente op het noordelijk halfrond. Dat betekent dat we binnenkort de winterjas weer in de kast kunnen laten en vaker een t-shirt en (clipon) zonnebril kunnen dragen. We kijken allemaal uit naar beter en mooi zonnig weer, maar er zitten ook een aantal nadelen aan. Uit onderzoek van ‘online huurmarkt Direct Wonen’ is gebleken dat geluidsoverlast onze grootste irritatie vormt tijdens de zomer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tuinfeestjes, barbecues, honden en katten en een openstaande buitendeur.

Een andere grote irritatie die we ervaren tijdens de zomer is een veel te warme binnentemperatuur. Wanneer je buiten de hitte wilt ontsnappen en binnen wilt af afkoelen is het belangrijk dat het huis goed gekoeld is. Hierbij de top-3 tips om warmte buiten te houden en te kunnen genieten van een gekoeld huis.

Glas

Wanneer u kiest voor het plaatsen van kwalitatief goed glas, kun je een hoop warmte buitenhouden. Er zijn inmiddels glassoorten ontwikkeld die door middel van nanokristallen warmte of zonlicht kunnen blokkeren. Onderzoekers zijn er ook al in geslaagd om infrarood te blokkeren. Infrarood licht is door mensen niet met het oog waar te nemen, maar we voelen wel de warmte ervan. Ook kun je door middel van dubbelglas, ook wel isolatieglas, warmte buitenhouden. Het voordeel van dit type glas is dat het goed isoleert en je vaak in aanmerking komt voor een subsidie. Bent u op zoek naar een betaalbare glaszetter?Kijk op onze website voor meer informatie.

Raamfolie

Heeft u geen budget om uw glazen te vervangen of vindt u het nog steeds te warm binnen? Dan kun je kiezen voor zonwerend raamfolie. Het voordeel hiervan is dat het vrij goedkoop is en warmte in bepaalde mate buitenhoudt. Daarnaast is het voor buren lastig om naar binnen te gluren maar je kunt zelf wel naar buiten kijken.

Airco

Je kunt ook altijd nog kiezen voor de aanschaf van een airco. Airco’s kunnen vrij prijzig zijn maar als je een kwalitatief goede airco koopt heb je er ook zeker profijt van. Goedkope airco’s zijn doorgaans niet in staat om uw woning goed te koelen en gaat vaak snel kapot. Een airco verbruikt wel veel energie en is daarmee niet de meest milieuvriendelijke keuze. Eventueel kun je ook kiezen voor een ventilator, maar let op dat je niet slaapt met de ventilator aan.

(42)

QNE

Terug naar boven