Tips voor haar stylen

Met een stylingtang kun je je haar prachtig stylen natuurlijk waardoor je er netjes en verzorgd uit komt te zien. Veel vrouwen maken dan ook gebruik van een stylingtang om hun haar mooi in model te krijgen. Hieronder willen we enkele tips geven om er voor te zorgen dat je een optimaal resultaat krijgt als je je haar gaat stylen. Bovendien krijgt het haar toch wel wat te verduren als je met een stylingtang aan de gang gaat.

Goede kwaliteit stylingtang

Als je je haar gaat stylen met een krultang, föhn of stylingtang, zorg er dan voor dat je een apparaat koopt van redelijke kwaliteit. Het hoeft echt niet de duurste te zijn, maar de goedkoopste is vaak van slechte kwaliteit. Zo heeft een goede stylingtang verschillende temperatuurstanden om ervoor te zorgen dat de warmte goed wordt verdeeld. En een krultang bijvoorbeeld mag zeker niet te heet worden. Het is dan ook aan te raden om altijd eerst goed de gebruiksaanwijzing te lezen als je je haar gaat stylen. Als je een föhn gebruikt, zet hem dan op een zo laag mogelijke stand. Het duurt dan wat langer, maar nat haar beschadigt sneller dan droog haar. Houd altijd voldoende afstand tussen de föhn en het haar.

Bescherm je haar

Als je echt een heel ander soort kapsel wilt hebben dat indruist tegen de natuurlijke val van je haar, is het verstandig om naar een kapper te gaan, die weten precies hoe ze je haar in model moeten krijgen zonder dat het haar al teveel beschadigt. Als je dun haar hebt moet je extra voorzichtig te werk gaan met een föhn of stylingtang, omdat dun haar kwetsbaarder is dan dik haar. Behandel dun haar bijvoorbeeld met een stylingproduct waar siliconen aan zijn toegevoegd. Zo kun je je haar beschermen tegen de warmte die ontstaat bij het stylen.

(11)

QNE

Terug naar boven