Een Sim Only abonnement of abonnement met toestel kiezen?

Smartphones, veel keuzes en mogelijkheden

Een Sim-Only abonnement is een telefoonabonnement waarbij je je oude telefoon kunt houden en je alleen een nieuwe simkaart (een vervangbare chip) krijgt. Een dergelijk abonnement is dus meestal veel goedkoper dan een abonnement in combinatie met een toestel. Het abonnement is vooral bedoeld voor diegenen die geen nieuwe mobiele telefoon nodig hebben en hun oude toestel willen blijven gebruiken. Veel mensen die bijvoorbeeld al een simlock vrije gsm hebben, nemen een abonnement in de vorm van Sim-Only.
Een mobiel abonnement in combinatie met een toestel is nog steeds het meest populair onder Nederlandse telefoongebruikers, maar een het hebben van een bundel is de laatste tijd steeds populairder geworden en veel mensen kiezen voor deze vorm van mobiel bellen. Een van de redenen is dat ze hun oude toestel willen houden omdat hun Gsm ze nog prima bevalt en een gecombineerd abonnement (dus een abonnement met een nieuw toestel) veel duurder uitvalt. Van prepaid kaarten wordt eigenlijk nauwelijks nog gebruik gemaakt, aangezien veel mensen toch uitgebreid willen internetten en gebruik willen maken van meerdere diensten.

Hoe werkt Sim-Only in de praktijk?

Als je een prepaid telefoon hebt of je vorige mobiele telefooncontact is afgelopen en je mobieltje simlock vrij is, dan kun je direct gebruik maken van je Sim-Only-abonnement aan de slag. Zodra de nieuwe simkaart in het toestel zit, kun je gaan bellen. Als de Gsm niet simlock-vrij is, dan moet deze eerst simlock vrij worden gemaakt, bijvoorbeeld bij een Gsm winkel. Je kan ook kiezen voor Sim-Only met nummerbehoud. Soms krijg je bij het afsluiten van een Sim-Only abonnement een nieuw telefoonnummer en moet je apart nummerbehoud aanvragen als je je oude telefoonnummer wilt blijven gebruiken. Het is natuurlijk aan te raden om je oude nummer te behouden omdat je anders al je relaties en contacten op de hoogte moet brengen van je nieuwe nummer. Dit voorkomt een hoop gedoe, irritatie en moeilijkheden.

Opladers

Heb je zelf een Apple smartphone of Apple producten? Gaat jouw oplader vaak kapot en heb je niet het geld om een officiële Apple oplader te kopen? Gelukkig is daar DE oplossing. Op Appeloplader.nl kunt u goedkope Apple opladers kopen die echt werken! Waarom zou je ooit nog een oplader kopen in de winkel, als je simpel en snel vanuit je eigen huis een oplader kan bestellen en binnen 1 dag thuis krijgt opgestuurd? Klik snel op de link en profiteer van de laagste prijzen.

(49)

QNE

Terug naar boven