Strak buikje voor de zomer?

Denk je erover na om een auto te gaan leasen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Er zijn verschillende manieren van leasen. Wil je zakelijk gaan leasen of wil je liever een private lease? Een short lease of liever een lease gedurende een langere periode? Eigenlijk is er voor ieder wat wils. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Zakelijke lease

Bij zakelijk leasen krijg je een auto van het bedrijf waar je werkt. Zakelijk leasen kan ook het geval zijn als je als ZZP’er een leaseauto tot je beschikking wil hebben, op naam van de zaak. Bij het zakelijk leasen zijn de autokosten zoals onderhoud, brandstof enz.) aftrekbaar. Er wordt maandelijks een bepaald bedrag van het inkomen afgehaald om de auto te mogen rijden. Vaak wordt de brandstof door het bedrijf vergoed en draai je ook niet zelf voor de onderhoudskosten op.

Private lease

Je kunt ook als particulier een auto leasen voor privé gebruik. De auto wordt bij private leasen geregistreerd bij het RDW en staat op jouw naam. De overheid ziet de auto als eigendom en niet als inkomen. Je betaalt dus geen inkomsten-, maar wegenbelasting. Private lease biedt dezelfde voordelen als zakelijke lease: een vast maandbedrag, verzekering, vervangend vervoer, etc. Ook hoef je geen fiscale bijtelling te betalen.

Dit kan een voordeel zijn als je graag wil weten waar je aan toe bent (elke maand betaal je hetzelfde bedrag) en niet voor onverwachte kosten wil komen te staan.

Shortlease

Tot slot is er ook nog een shortlease. Hierbij lease je een auto voor een kortere periode zonder direct een grote investering te hoeven doen. Een shortlease contract kan vaak al vanaf twee maanden. Voor een vast bedrag per maand kan je gebruik maken van de auto, vaak zijn deze contracten zelfs per dag opzegbaar. Bij shortlease maak je gebruik van dezelfde voordelen als bij een langer contract. Onderhoud en verzekering zit bijvoorbeeld gewoon bij de prijs inbegrepen. De brandstof betaal je wel zelf.

Zowel bedrijven als particulieren kunnen gebruikmaken van shortlease. Handig als je bijvoorbeeld een tijdelijke werknemer in dienst gaat nemen of zelf een klus moet doen op een grotere afstand (of op een plek die slecht/niet bereikbaar is met het openbaar vervoer).

LeaseTrader

Als je weet op welke manier je een auto wil leasen ga je natuurlijk op zoek naar de beste deal. LeaseTrader heeft jarenlange ervaring met verschillende leasemaatschappijen. LeaseTrader helpt je te besparen op je lease. Het is een onafhankelijk occasion lease platform waar verschillende leasemaatschappij tegen scherpe prijzen en variabele looptijden. In een paar klikken vind je de beste deal voor jou. Naast prijzen vergelijk je ook de voorwaarden zodat je weet waar je aan toe bent.

(28)

QNE

Terug naar boven