Steam on demand

Als familiebedrijf levert Scharff Techniek al jarenlang installaties op stoom. Zij leveren machines van kwaliteitsmerken als Certuss, Inplan en Valsteam in Nederland en vertellen u graag meer over de wereld van stoomketels.

Energie besparend

De stoomketels van Certuss werken volgens het principe steam on demand’. Al na 3 mininuten is er vanuit een koude start een volle stoomproductie. De stroomproductie stopt zodra er geen stoomvraag mee is wordt er gelijk geen energie verbruikt. Dit in tegenstelling tot een waterruim stoomketel die een veel langere opstartcyclus heeft. We spreken van aanmerkelijke energieverliezen wanneer waterruim stoomketels de installatie in bedrijf houdt buiten productietijden. Na het afschakelen van een waterruim stoomketel, gaat de opgeslagen energie tijdens stilstand verloren.

De Certuss stoomketel zijn waterpijpketels en werken volgens het doorpompprincipe. Deze stoomketels of stoomgeneratoren hebben een kleine waterinhoud en leveren binnen 3 minuten volledige druk op uw stoomnet.

Het verdampergedeelte is samengesteld uit een dicht gewikkelde spiraal en het eigenlijke drukvat van de stoomgenerator bestaat uit een spiraal. De gehele vuurhaard wordt omsloten door de spiraal van de stoomketels zonder toepassing van bemetseling. Via de dubbele mantel van de stoomgenerator wordt de verbrandingslucht voorverwarmd.

Certuss stoomketels hoog rendement

CERTUSS stoomketels zijn standaard voorzien van een dubbele mantel waardoor de verbrandingslucht voorgewarmd wordt. We bereiken een rendement van 98% door de combinatie met een rookgaseconomizer. De dubbele mantel zorgt voor minder stralingsverliezen van de stoomketels. En zo heeft een traditionele waterruim stoomketels geen dubbele mantel en verbrandingsluchtvoorwarming.

De stoomketels worden slechts eenmaal per 24 uur gespuid. Door de geringe waterinhoud liggen de spuiverliezen veel lager dan bij een waterruim stoomketel, die over het algemeen energie-onvriendelijke continue spui-inrichting heeft van circa 10% van de stoomketelcapaciteit!

Luister hier meer over Stoomketels van Scharff Techniek

(37)

QNE

Terug naar boven