Sporten in de zomer

De zomer komt er aan, het wordt lekker weer en we zijn steeds vaker buiten te vinden. In de zomer flaneren we langs de boulevard, loungen op de vele terrasjes in de stad aan het water en gaan we lekker een eind fietsen of wandelen. Nederland is een fietsland bij uitstek en ieder jaar opnieuw maken veel mensen, oud en jong, een ontspannen fietstocht door de bossen of de polders.

Wielrennen en mountainbiken

Vaak zie je in de zomermaanden groepjes wielrenners door de duinen langs de zee fietsen en dat kan behoorlijk snel gaan. Een kleine tip, zorg ervoor dat u uw hond aangelijnd heeft als er een groep wielrenners in aantocht is, zo voorkomt u valpartijen en/of verwondingen. Een hond kan zomaar de weg oversteken en als er dan een groep wielrenners met hoge snelheid aan komt rijden, zijn de gevolgen niet te overzien als het tot een aanrijding en valpartij komt. Zowel uw hond als de fietsers kunnen behoorlijk gewond raken. Maar dat even terzijde.
In de bossen wemelt het van de mountainbikers als het lekker weer is. De kleine, soms moeilijk begaanbare bospaadjes zijn een mooie uitdaging voor de sportieve mountainbikers onder ons. Er zijn hele routes uitgestippeld voor de liefhebbers van de mountainbike, vaak herkenbaar aan de bordjes met een mountainbike er op.

Voldoende drinken tijdens wandeling of fietstocht

Zorg er wel voor dat u voldoende drinkt als u een lange wandeling of fietstocht gaat maken op een mooie, warme zomerdag. Vooral wielrenners en mountainbikers verliezen veel vocht door hun grote inspanningen. Als er dan niet voldoende wordt gedronken bestaat er kans op uitdroging met alle gevolgen van dien. Het is handig om een bidon voor op de fiets mee te nemen, gevuld met water of een speciale sportdrank. Als uw bidon dan op een gegeven moment leeg is, kunt u hem weer bijvullen in een café of waar dan ook.

(31)

QNE

Terug naar boven