Selecteer de leukste foto’s

Als je terugkomt van vakantie kan het grote kiezen beginnen. Zeker wanneer er honderden foto’s gemaakt zijn is het van belang alleen de best gelukte te selecteren. Anders wordt het fotoalbum wel een hele drukke bende. Leuk voor anderen is het wanneer je probeert door een verhaal te vertellen met afwisseling van portretten en omgeving. Grappige teksten maken het album dan compleet.

Wat te doen met je vakantiefoto’s?

Wie herinnert zich nog de wegwerpcamera’s met fotorolletjes? Ideaal voor het schieten van wat vakantiekiekjes en weg ermee. Met het rolletje naar de winkel en maar hopen op een goed resultaat. Hoe anders is dat nu met de nieuwste generatie smartphones en digitale camera’s waar je tijdens het nemen van een foto de instellingen zo kunt aanpassen dat er een perfecte foto wordt genomen? En dan de talloze mogelijkheden om foto’s af te laten drukken in een speciaal fotoalbum. Binnen enkele klikken online bestellen en thuisbezorgd. Prachtig, maar het is ook mogelijk dit zelf thuis te doen. Wat is de beste mogelijkheid? Een aantal aanwijzingen voor het afdrukken van foto’s.

Thuis printen

Voor het zelf uitprinten van foto’s zijn inktjetprinters het best geschikt. Afbeeldingen die uit een laserjetprinter komen worden vaal en dof en dat is niet mooi. Voor het beste resultaat moet gekozen worden voor speciaal fotopapier. Hierop is de mooie glans te zien en dit papier geeft de beste kwaliteit. Verder bestaat er nog wel verschil tussen waterbestendigheid van de inkt uit verschillende printers. Dit kan meegenomen worden in de keuze voor een bepaald type printer. Voor een betere kwaliteit printer ligt de prijs uiteraard wat hoger, maar research naar de beste prijs loont zeker.

Fotoservices online

In winkels zoals Hema en Kruidvat kunnen ook foto’s afgedrukt laten worden. Via spoedservice kunnen ze dan na 2 dagen opgehaald worden. Wat sneller werkt is om een usb kaart mee te nemen en in de winkel bij de foto-kiosk zelf te printen. Het kost wel iets meer, maar je hebt de foto’s meteen klaar om mee te nemen. Voordeel ten opzichte van de eigen printer is dat er ook geprint kan worden op grotere formaten en bij een afname van een hoog aantal foto’s is het veel goedkoper.

Online fotoboeken maken

Populair is de optie om via internet een fotoalbum te maken en op te laten sturen. Enorm gebruiksvriendelijk en leuk om te doen. Geen losse foto’s meer afdrukken, maar uploaden naar een website. Daar kan gekozen worden voor een eigen lay-out voor het album en kunnen afbeeldingen netjes geplaatst worden met bijpassende teksten. En dan bestellen en wachten tot het album thuisbezorgd wordt. Ideaal om af en toe nog eens door te bladeren en herinneringen op te halen.

Foto op canvas

Foto’s die op een groot formaat afgedrukt dienen te worden kunnen als poster worden ingelijst. Maar een foto op canvas behoort ook tot de mogelijkheden. Leuk om de favoriete foto’s op te hangen aan de muur op canvas. Geschikt voor familiefoto’s bijvoorbeeld.

(20)

QNE

Terug naar boven