Schade aan telefoons

Smartphones in de samenleving

De meeste mensen in Nederland hebben een smartphone. De smartphone, een telefoon waarop je kan internetten, Whatsappen, Facebooken, Instagrammen. In feite kan je bijna alles doen met een smartphone; het maakt een smartphone ook daadwerkelijk “smart”. Smartphones zijn niet meer weg te denken in de Nederlandse samenleving. Mensen gebruiken de phones op de raarste plekken, bijvoorbeeld op de wc of tijdens het douchen. Het gebruik van smartphones op niet-alledaagse plekken zorgt ervoor dat ze zo nu en dan op de grond vallen, in aanraking komen met water of spontaan exploderen! Dit willen we natuurlijk niet. Smartphone kosten de gebruiker soms honderden, zo niet, duizenden euro’s!

In dit artikel zullen de 3 meest voorkomende manieren om schade te make aan telefoons aan bod komen. Indien je schade hebt opgelopen aan je telefoon, wat kan je hieraan doen? Waar moet je op letten? Waar kan je een telefoon repareren?

Waterschade

De meeste waterschade ongelukken gebeuren doordat mensen een smartphone gebruiken tijdens het douchen of op de wc. Een smartphone kan makkelijk uit je handen vallen op de grond, of zelfs in de wc-pot! Het gevolg: een doorweekte smartphone die je gelijk in de prullenbak kan gooien. Zonde van het geld natuurlijk.

Valschade

Sommige mensen lijken we te jongleren met smartphones! Het gebeurd vaak dat mensen hun smartphones laten vallen op de grond. Zonder een protector en hoesje is de kans extreem groot dat er barsten vormen. Een onverzekerde telefoon kan je in sommige gevallen afschrijven. Is het scherm gebarsten? De hoop is nog niet weg! Gelukkig is daar Smart Repair. Bij Smart Repair kan je voordelig je telefoon repareren.

Diefstal

Er wordt s’avonds bij jou thuis ingebroken. Schade? Jazeker, een iPhone is gestolen. Diefstal is ook een vorm van schade, aangezien je een smartphone kwijt bent. Veel mensen in Nederland verzekeren hun telefoon niet. Wat zijn de kansen dat jouw smartphone gestolen wordt, of schade krijgt? Die extra kosten per jaar is voor veel mensen niet de moeite en geld waard. Natuurlijk is dit onzin, aangezien je door overmacht soms niks kan doen. Het hebben van een verzekering kan je veel geld schelen.

Wat kan je doen?

Allereerst is het verstandig om goed voor je smartphone te zorgen. Doe geen domme dingen (zoals douchen met elektronische apparaten) en denk na voordat je een smartphone gebruikt. Het hebben van een smartphone brengt een hoop verantwoording met zich mee. Een telefoon blijft snel breekbaar!

(89)

QNE

Terug naar boven