Ruzie met je partner?

Iedereen heeft weleens ruzie in zijn of haar relatie. Waar sommige stellen misschien één keer in de week een conflict hebben, hebben andere koppels dagelijks ruzie. Ruzie hebben met je partner kan allerlei redenen hebben. Komt hij zijn beloftes niet na? Gaat zij ieder weekend uit? Is één van jullie extreem jaloers? Hebben jullie beide andere toekomstplannen of is jullie relatie misschien in een sleur belandt?

Wat de reden ook mag zijn, het liefst wil je natuurlijk geen ruzie maar gewoon kunnen genieten van elkaar. Probeer ruzies daarom ook vooral met en korreltje zout te nemen en durf toe te geven wanneer je verkeerd zat. Heb jij ruzie met je partner? Hierbij een aantal tips om ruzies te voorkomen of op te lossen.

Houd je relatie spannend

Is je relatie in een sleur belandt? Dan wordt het gauw tijd om hier iets aan te doen voordat er ruzie ontstaat. Om je relatie spannend te houden kun je een aantal verschillende dingen doen.

Ga erop uit

Ga er bijvoorbeeld regelmatig op uit met z’n tweetjes. Constant samen op de bank hangen kan gezellig zijn maar gaat op een geven moment vervelen. Onthoud wel dat je niet altijd alles samen hoeft te doen. Sommige activiteiten kun je beter samen uitvoeren met je vrienden of zelfs alleen. Het is dus erg belangrijk om naast je relatie een eigen leven te hebben.

Verzorg je zelf

Misschien herken je jezelf hier wel in. Bij de eerste paar dates doe je je uiterste best om er op je best uit te zien, maar wanneer je haar/hem eenmaal hebt besteedt je hier minder tijd aan. Hierdoor kun je minder aantrekkelijk worden voor je partner en wordt hij/zij vaker geprikkeld door andere mannen of vrouwen. Wanneer jij voor jezelf goed zorgt, jezelf goed kleedt, sport en tijd besteedt aan je uiterlijk, zal je partner gestimuleerd worden om dit ook te doen.

Deel je fantasieën

Wanneer je lang genoeg samen bent, kun je alles aan elkaar vertellen. Durf ook je (seksuele) fantasieën uit te spreken. Het kan zijn dat je bang bent voor haar of zijn reactie, maar je partner zal ongetwijfeld ook bepaalde fantasieën hebben. Durf ze uit te spreken en ervaar hoe jouw relatie in één klap een impuls krijgt

Samen blijven of uit elkaar

Komen jullie ondanks alle pogingen er toch niet uit maar hebben jullie wel de intentie om samen te blijven? Dan kun je eens proberen om op relatietherapie te gaan. Is jullie doel om zo goed mogelijk uit elkaar te gaan? Bezoek dan eens een mediator in jullie buurt.

(31)

QNE

Terug naar boven