Rijden vrouwen beter dan mannen?

Vrouwen en autorijden blijft voor heel veel mannen lachwekkend, maar is dat ook terecht? Vaak worden vrouwen belachelijk gemaakt omdat ze overdreven voorzichtig rijden, zich keurig netjes aan de regels houden en last but not least; niet kunnen parkeren natuurlijk! Bijna iedereen kent wel een dame uit haar of zijn omgeving die er minuten lang over doet om de auto netjes te parkeren en vaak worden lastige parkeerplekken ontweken en moet er een stuk langer gelopen worden om tot de beoogde bestemming te komen. Is het waar dat mannen echt beter rijden dan vrouwen? Er zijn hier verschillende onderzoeken naar gedaan en er komen een aantal hele opvallende resultaten uit.

Mannen rijden risicovoller

Uit onderzoek is vooral duidelijk geworden dat mannen een betere aanleg hebben maar veel risicovoller rijden dan vrouwen. Mannen rijden niet alleen harder maar maken ook meer overtredingen en krijgen dus ook meer bekeuringen. Daarnaast is het misschien ook niet heel verrassend dat mannen vaker achter het stuur kruipen onder invloed van alcohol of drugs. Desonadanks zijn de meeste mannen er van overtuigd dat dit hun rijvaardigheid niet beïnvloedt. Mannen halen sneller hun rijbewijs omdat ze een betere aanleg hebben.

Vrouwen minder vaak betrokken bij ongevallen

Mannen brengen gemiddeld meer schade aan de auto aan dan vrouwen en zijn vaker betrokken bij verkeersongevallen. Bij vrouwen blijft het vaak alleen bij blikschade terwijl wanneer mannen betrokken zijn bij een ongeval het vaak gaat om een ernstige ongeval. Een ander groot verschil is dat het ego van de mannen sneller gekrengd is. Vrouwen irriteren zich natuurlijk wel als ze bijvoorbeeld worden afgesneden maar gaan hier niet wraak voor nemen. Ook hebben ze niet de behoefte om te pronken met hun auto of te laten zien hoe snel hun auto wel niet kan rijden.

Kortom het is dus duidelijk dat vrouwen netter rijden en minder betrokken zijn bij ongevallen. Toch kan er geconcludeerd worden dat mannen beter kunnen autorijden dan vrouwen omdat ze beter met mechaniek kunnen omgaan. Mannen kunnen inderdaad beter autorijden alleen doen ze dat niet!

(26)

QNE

Terug naar boven