Relatieproblemen

De grootste boosdoener in relatieproblematiek is communicatie en het ontbreken van wederzijds vertrouwen. Niet kunnen of durven praten over problemen en elkaar niet begrijpen. In de meeste gevallen begint een relatie simpel.

Naarmate je langer met elkaar bent leer je elkaar beter kennen en kunnen er meningsverschillen ontstaan of andere interesses zijn. In eerste instantie is dit geen probleem, het gaat er om dat je er mee om leert gaan. Geen enkele relatie zal zonder interesse- of meningsverschillen zijn. Begrip en respect zijn hierbij uitgangspunt voor een verdere opbouw van een goede relatie.

Statistisch gezien zijn er nog nooit zoveel mensen gaan scheiden als voorheen. Sommige trendwatchers menen dat de oorzaak ligt in individualisering van de maatschappij, waarin men liever problemen uit de weggaan dan de confrontatie induiken. Hierbij, is het maatschappelijk geaccepteerd om een scheiding in te gaan. Als er tijdens relatieproblemen dure bezittingen in het spel zijn, zoals een woning met hypotheek, en kinderen dan is een scheiding een lastige keuze. Als problemen in de relatie te lang stand houden kan je overwegen een relatiebemiddelaar of therapeut in te schakelen.

Seksualiteit

Sommige relatieproblemen zijn moeilijk te bespreken of een gevoelig onderwerp. Denk hierbij aan seksuele problemen. De behoefte naar de frequentie van seks kan verschillen of er zijn medische aandoeningen. Voornamelijk bij ouderen mannen is een veel voorkomend probleem een erectiestoornis, soms ook wel impotentie genoemd. Hierbij kan een man geen of onvoldoende een erectie krijgen bij seksuele activiteiten en prikkelingen. Niet alleen bij ouderen komt dit probleem voor, ook bij relatief jonge mensen van 35 jaar. Het is belangrijk dit probleem tijdig te bespreken met de partner.

Voordeel van een erectiestoornis is dat er tal van hulpmiddelen zijn die je kunnen. Sommige medicijnen zijn uitsluitend op recept te krijgen via een huisarts en apotheek. Enkele medicijnen zorgen voor een erectie enkele minuten na de inname. Kamagra is een medicijn dat alleen werkt wanneer er seksuele prikkelingen zijn, je hoeft je dus geen zorgen te maken wanneer de seksuele activiteiten plaats vinden.

Kamagra is een middel dat voor ontspanning in de bloedvaten van de penis zorgt, waardoor er tijdens seks bloed kan stromen naar de penis voor een erectie. Als dit niet besproken wordt in de relatie kan de man zijn vrouw de indruk geven dat hij lusteloos is, terwijl dit niet zo is. In dit geval is er sprake van non-verbale spraakverwarring.

Kind als relatieboost

Een ander veel voorkomend probleem is een saaie relatie. Er ontbreekt avontuur qua seks, uitgaan en communicatie. Om een relatie een boost te geven, kiezen sommige mensen ervoor kinderen te nemen. Natuurlijk een verkeerde keuze, aangezien het onderliggend probleem nog niet opgelost is, met vaak een scheiding als gevolg.

(32)

QNE

Terug naar boven