Relatiegeschenken

Relatiegeschenken, wat zijn dat precies en waar worden deze voor gebruikt? En zijn er ook verschillende soorten relatiegeschenken? Allereerst, relatiegeschenken worden gebruikt om aan zakenrelaties of medewerkers van een bedrijf te geven. Deze worden meestal uitgedeeld tijdens speciale gelegenheden, zoals op beurzen of tijdens de feestdagen. Een kenmerkend aspect van relatiegeschenken is dat vrijwel alle relatiegeschenken het logo of merknaam van het bedrijf bevatten.

 

Gelegenheid

Wanneer geef je als bedrijf nou eigenlijk een relatiegeschenk? Geef je die alledaags of is het een speciale gift? In het algemeen worden relatiegeschenken alleen uitgedeeld tijdens speciale gelegenheden. Een bedrijf telt in een jaar een aantal van dit soort speciale gelegenheden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld beurzen, feestdagen, bijeenkomsten of andere gelegenheden. Wanneer een bedrijf naar een beurs gaat, is het heel gebruikelijk dat een bedrijf een soort van visitekaartje heeft. Dit kan ook in de vorm van een relatiegeschenk.

 

Soorten relatiegeschenken

Maar, hoe ziet een relatiegeschenk er nu uit? Relatiegeschenken kennen allerlei vormen en maten aannemen. Het is dan ook mogelijk om bij bedrijven die relatiegeschenken maken, jouw perfecte relatiegeschenk samen te stellen. Je kunt het logo of de merknaam ook laten bedrukken op het relatiegeschenk. Je kunt bijvoorbeeld een kussensloop bedrukken, waar dan mooi het logo op gedrukt wordt. Dit is natuurlijk ideaal voor een bedrijf dat iets met bedden te maken heeft. Andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld een bedrukte USB-stick, een bedrukte paraplu, een bedrukte powerbank etc.

(56)

QNE

Terug naar boven