Ramen aan vervanging toe?

Ramen hoeven in de beste gevallen bijna nooit vervangen te worden. Ze gaan tot wel 50 jaar mee als het goed is. Daarom is het verstandig om goed na te denken alvorens er nieuwe ramen worden aangeschaft. Duurdere ramen hoeven namelijk niet altijd beter te zijn. En een bepaald type raam is voor de ene woning beter geschikt dan de ander. Het blijft een redelijke investering en om niet voor verassingen komen te staan volgen hier wat tips bij het kiezen van de juiste ramen en kozijnen.

Voordelige ramen of niet?

Het is een valkuil waar veel ramenkopers in tuimelen. De prijs is vaak het eerst waar naar gekeken wordt bij het kopen van ramen. En dan voornamelijk de aanschafprijs. Maar wie verder kijkt dan zijn neus lang is weet dat de onderhoudskosten een zeer belangrijke factor zijn bij het besluiten. Zo hebben aluminium en PVC ramen veel minder onderhoud nodig. Bedenk dat houten kozijnen om de zoveel tijd geverfd moeten worden. Uiteraard hebben de andere materialen ook onderhuid nodig en moeten het hang -en slotwerk op den duur ook eens vervangen worden, maar deze kosten zijn beduidend lager per jaar berekend. De levensduur van kunststof ramen is bijna dubbel zo lang als van houten,

Het best isolerende glas kiezen?

Het best isolerende glas op de markt is momenteel HR+++ dubbel glas. Feit is wel dat het type dat hieronder zit al meer dan voldoende isoleert. Met HR++ wordt de huiswarmte goed genoeg binnen gehouden. En al wordt naar het verschil in de prijs gekeken dan blijkt dat men een dief van de eigen portemonnee zou zijn als men kiest voor HR+++.

Wie komen de ramen vervangen?

Ook bij het kiezen van de vakmensen die de klus mogen gaan klaren wordt vooral op de prijs gelet. Het liefst zo snel en goedkoop mogelijk is helaas de grootste wens voor de meeste mensen. Met de teleurstellingen na afloop als resultaat. Had men dan toch maar iets meer uitgegeven voor een veel beter resultaat. Via het internet zijn tal van beoordelingen te vinden voor professionals die verstand van hun vak hebben. En de betere bedrijven onderscheiden zich van de slechtere door het keurmerk dat ze beschikken.

Goed beveiligen

Als de keuze is gemaakt en de ramen vervangen zijn moet het niet zo zijn dat inbrekers vrij spel hebben. Meteen kwalitatieve sloten erop dus. Deze zijn ook te herkennen aan keurmerken. Het zogenaamde SKG logo, hoe meer sterren des te beter geldt hiervoor. Wel belangrijk tenslotte is om deze sloten door een professional te laten monteren. Want als dit niet goed gedaan wordt heb je alsnog niets aan de kostbare beveiliging. Dat zou weggegooid geld zijn.

(38)

QNE

Terug naar boven