Op vakantie met de auto

Ieder jaar is het weer een enorme drukte op de autowegen naar de zon. Urenlang staan we in de file met het gezin om uiteindelijk te kunnen gaan genieten van die welverdiende vakantie in eigen land of in het buitenland. In Nederland bijvoorbeeld zijn de vakanties van de kinderen bewust gespreid om drukte op de autowegen, op campings en in attractieparken enigszins in goede banen te leiden. Wat u zult begrijpen dat het een grote chaos zou worden als alle Nederlanders tegelijk met hun gezin in eigen land of in het buitenland op vakantie zouden gaan.

Voorbereidingen treffen voor de autorit

Natuurlijk kunnen we ook het vliegtuig pakken om zo de lange reistijden en files en te omzeilen, maar vliegen met het hele gezin is toch aan de prijzige kant, en reizen met de auto kan ook heel leuk zijn. Wie herinnert zich niet de diverse rustpauzes in Duitsland, Frankrijk en Italië op weg naar de zon met de familie vroeger? Dat was toch een mooie tijd, er gebeurde onderweg van alles, als kind kreeg je lekkere broodjes, en er was onderweg van alles te zien. Zorg er wel voor dat u uw auto en/of caravan goed laat nakijken bij een garagebedrijf en dat uw autoverzekering in het buitenland ook in orde is. Zo voorkomt u onaangename verrassingen en is de kans om onderweg met pech komen te staan veel kleiner. Zeker met warm weer en langdurig stilstaan, kan de motor erg heet worden. Zorg er dus voor dat de radiateur in orde is zodat de motor goed gekoeld kan worden.

Pech onderweg

Als u om welke reden dan ook toch met pech komt te staan kunt u altijd de ANWB bellen die ook internationaal natuurlijk werkzaam is. Dus naast de papieren van uw autoverzekering is het verstandig om altijd uw ANWB pasje mee te nemen, daar staat ook het telefoonnummer op dat u kunt bellen als u met pech in het buitenland te maken krijgt.

(10)

QNE

Terug naar boven