Op een onbewoond eiland

Rondtrekken als wereldreiziger door verschillende landen en haar steden, bewoonde of onbewoonde gebieden van elk continent. Amerika, Afrika, Europa, Azië of de Pacific met Australië, Nieuw Zeeland en haar magische eilanden groepen, bestaande uit Polynesia, Melenesia en Micronesia.

De eilanden groepen die synoniem staan voor de term ‘bounty eiland’ – witte stranden, helder water en rust. Tevens is het Nederlandse televisieprogramma Expeditie Robinson opgenomen op een van deze eilanden groepen nabij Azië. Droom je ervan hier ook naartoe te gaan? Dit is wat je moet weten.

Bounty eiland

Zeker niet elk eiland voldoet aan de opvattingen over ‘bounty eiland’. De bekende eilanden zijn o.a. Fuiji, Samoa en de Cook eilanden. Voor een eiland zijn sommige delen erg toeristisch en zal je de nagenoeg alle Nederlandse gemakken terug vinden, denk hierbij aan een douche, toilet, keuken en bijv. een supermarkt. Toerisme is natuurlijk relatief, vooral aangezien de gemiddelde reistijd naar een dergelijk gebied je vanaf Nederland als snel 48 uur kost om te komen, zijn deze gebieden lang niet zo toeristisch als de Italiaanse stad Rome of Milaan.

Naast toeristische eilanden heb je ook erg afgelegen eilanden, waar je relatief weinig toeristen zult zien en je de nodige westerse gemakken zult moeten missen. Als je niet hier niet bang voor bent en juist de charme kunt zien van rust, natuur en contact met de authentieke bewoners moet je hier zeker naartoe gaan.

Je kunt overnachten in hotels, appartementen of in een tent. Door te slapen in een tent bespaar je kosten. Hou er wel rekening mee dat je een tent mee moet dragen, gelukkig zijn er veel lichtgewicht tenten die ook compact en sterk zijn. De ideale reistijd om bezoek te brengen aan een dergelijk gebied is de lente en begin zomer. De nazomer (rond augustus) staat in sommige gevallen bekend om het storm seizoen, dit is natuurlijk afhankelijk welk eilandengroep je besluit te bezoeken. Een relatief korte reis van circa vier weken, zal al snel verlangen naar meer.

Een reis aan een bewoond of onbewoond eiland zal drie maanden voldoende zijn. Een bezoek aan deze eilanden kan mooi gecombineerd worden met een doorreis naar Australië en Nieuw Zeeland. Als je meer de tijd hebt is Papua Nieuw Guinea een aanrader – dit is het land dat volgens wetenschappers het meest onbekend is.

Dit land ligt naast Indonesië (Azië) tegenover de stad Darwin in Australië. Het is relatief eenvoudig te bereiken per boot, waarbij je met een busreis naar de hoofdstand van Papua Nieuw Guinea kunt trekken (Port Moresby). Let op: de gemiddelde reisbureau, zal een negatief reisadvies aan dit land. Belangrijk als je naar dit land besluit te reizen: organiseer de reis vooraf goed bij een erkend reisbureau.

(79)

QNE

Terug naar boven