Online werkplek op een hoger niveau getild

Sinds het flexibel werken heeft de werknemer de vrijheid om te werken vanuit huis om zo veel tijd te kunnen winnen. Er hoeft minder gereisd te worden en deze tijd kan beter besteed worden. Maar nu kan er ook als men onderweg is ergens binnengelopen worden om verder te werken.

Even een uurtje werken

Ideaal voor mensen die op pad zijn en graag nog even verder werken of om snel iets af te ronden. De werkruimtes zijn van alle gemakken voorzien zoals vergaderzalen, stilteplekken en ook zaken als koffie en de lunch kunnen zelf geregeld worden. Mede door de komst van de online werkplek en het werken ‘in the cloud’ is het werken geheel plaatsonafhankelijk geworden. Er hoeft alleen maar even ingelogd te worden en men is klaar om verder te werken. En er hoeven geen langlopende contracten afgesloten te worden. Bij de een heb je een strippenkaart nodig waar je de genoten tijd op af kan vinken of er kan gekozen worden voor een kortlopend abonnement. Maar er zijn in deze branche al slimme personen met een nieuw concept die opstaan.

Deuren openen met je smartphone

Vanaf nu zijn zelfs de strippenkaarten of abonnementen niet meer nodig. Zonder contract en geheel flexibel kan er op diverse werkplekken rustig verder gewerkt worden. Via een handige app kan men met de telefoon de deur openen van het deelnemende pand en daar plaatsnemen in een van de ruimtes. Van alle faciliteiten kan gebruik gemaakt worden. De tijd die gewerkt wordt in het gebouw wordt geregistreerd en stopt als men de deur achter zich dicht doet. Zonder ergens aan vast te zitten, lekker aan het werk dus.

Voordelen naast tijdwinst

Zeer handig om veel tijd te winnen uiteraard en deze tijd meteen te kunnen inzetten voor het werk. Maar bijkomend voordeel is ook dat er mensen van verschillende werkvelden bij elkaar komen te zitten op deze werkplekken. En zo kunnen er nieuwe contacten onstaan en het bestaande netwerk verbreed worden. Omdat men verschillende expertises heeft kan er veel van de ander opgestoken worden. En zo wordt iedereen er wijzer van.
En omdat men minder op reis is zal dit nieuwe werken in de laatste vorm ook een positieve invloed hebben op de filevorming in Nederland. Er wordt minder tijd op de weg doorgebracht wat zal resulteren in een minder drukke spits in de morgen en avond. En als we minder verkeer noemen dan weet iedereen dat dit vanzelfsprekend ook beter voor het milieu is. Drie vliegen in één klap dus eigenlijk.

(23)

QNE

Terug naar boven