Nieuwe hype: Verzamelaar

In Amerika is het de normaalste zaak van de wereld oude waardevolle spullen verzamelen. Ze verzamelen in Amerika echt wekelijk alles wat na jaren veel meer waard is Op discovery Channel zijn er al veel programma’s te zien waar verzamelaars hun verzameling soms voor enorm veel geld verkopen. Vaak ze je enorme bedragen voorbij komen voor producten die half versleten zijn en eigenlijk niet meer te gebruiken zijn.

In Nederland kende we vroeger alleen de postzegels, LP’s en boeken verzamelaar. Tegenwoordig zie je steeds meer mensen ook andere dingen verzamelen. Maar wat levert nou echt veel geld op? In Nederland vinden wij het moeilijker om iets zomaar extra waarde te geven. In Amerika bijvoorbeeld zijn ze hier een stuk makkelijker in. Kijk maar eens naar het programma hardcore powns, Auction hunters, Auction king, the liquidator ze kopen een product over van een persoon over en verkopen het een paar minuten later aan iemand anders door voor een veel groter bedrag. Welke producten kun je sparen wat later veel geld kan opleveren?

Oude gadget

Een Gameboy die nog niet uit de doos is geweest is laatst verkocht op Ebay voor maar liefst 1350 pond. Een gebruikte gameboy is helaas nog een stuk minder waard maar dat zal over een aantal jaar wel verandering in komen. De eerste Ipod met 5 GB staat ook te koop voor 4000 euro. Ipoda classic 160GB is een model die later op de markt kwam maar is inmiddels ook al te koop gezet voor 520 euro. Een verpakte Gran turismo 5 voor de PS3 is al verkocht voor maar liefs 3400 euro. Misschien wel de meeste waardevolle apparaat wat te koop staat is de Originele Apple 1. Onlangs was er eentje op de veilig verkocht voor 905.000 dollar deze computers zijn uiterste zeldzaam. Er waren namelijk maar 200 exemplaren van gemaakt en amper 20 hebben het overleefd.

Speelgoed

Er zijn diverse populaire speelgoed die zeker in Amerika enorm veel waard zijn. De regel is alleen vaak dat het in een verpakking moet zetten. Wanneer het speelgoed niet meer in een verpakking zit is het gelijk een flinke stuk minder waard. Verpakte actie helden doen het erg goed op de markt. In Nederland zijn dit soort speelgoed een stuk minder waard, omdat wij er wat minder mee hebben. Bij ons moet je vooral denken aan Lego, Tamagotchi, pokemon kaarten en My little pony.

Reclame borden

Originele reclame borden van ijzer zijn ook heel erg veel waard. Je hebt deze van voornamelijke van grote merken. Pictogrammen van bijvoorbeeld Coca Cola, Malbero, Petrol kunnen je veel geld opleveren.

(119)

QNE

Terug naar boven