Nieuwe badkamer inrichten

Heb je een ouderwetse badkamer of ben je je huidige badkamer spuugzat? Dan wordt het eens tijd om een nieuwe badkamer in te richten. Het is een investering waar je veel en vooral lang plezier van zult hebben. Een badkamer verbouwen hoef niet zo duur te zijn als je zelf denkt, het is vooral een kwestie van goed vergelijken en inkopen. Daarnaast kun je ook kosten besparen door zelf de badkamer te verbouwen, maar hier moet je natuurlijk wel een beetje handig voor zijn! Daarnaast kan het ook heel gezellig zijn om het het hele gezin de badkamer te slopen en samen een nieuwe te bouwen.

Wat kun je zelf en wat niet?

Ga dus eerst goed na wat je zelf kunt uitvoeren en wat je vooral moet overlaten aan de vakmensen. Heb je bijvoorbeeld nog nooit tegels aangelegd, kun je dat beter ook zelf niet doen. Als je eenmaal hebt bedacht wat er allemaal moet gebeuren, kun je een lijst opstellen met taken die uitgevoerd moeten worden door vakmensen. Je kunt via het internet offertes aanvragen bij verschillende aannemers en zo de prijzen vergelijken. Ook is het handig om op de website te kijken of er klantenbeoordelingen te vinden zijn. Wanneer iedereen goede beoordeling schrijft kan dat je over de streep trekken om te kiezen voor de betreffende bedrijf. Zorg vervolgens met het klusbedrijf dat er duidelijk wordt afgesproken wat zij moeten uitvoeren en wat je zelf gaat doen om misverstanden te voorkomen.

Pronkstukken van de badkamer

De belangrijkste onderdelen van de badkamer zijn de douche, het bad, de wastafel en het toilet. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt want tegenwoordig is de badkamer niet alleen maar een plek om je op te frissen maar ook om te ontspannen. Zo zien we steeds vaker een stoomcabine, whirlpool of stortdouche terugkomen in de badkamer. Daarnaast zijn de badkamertegels bepalend voor de sfeer. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld mozaiek tegels, marmere tegels, tegels van natuursteen etc. Op deze manier kun je de gewenste sfeer bereiken waar je naar op zoek was.

(37)

QNE

Terug naar boven