Neem afscheid van uw gezichtsrimpels

Ouderdom kent zo haar ongemakken. Maakt u zich daar wel eens zorgen over? Op leeftijd raken gaat vaak gepaard met het krijgen van gezichtsrimpels. Wilt u graag de strijd aangaan met deze ongewenste ouderdomsverschijnselen? Wanhoop dan zeker niet! Met verschillende behandelmethodes wordt u zomaar 15 jaar jonger geschat.

Soorten gezichtsrimpels

Gezichtsrimpels kunnen op veel verschillende manieren ontstaan. Het goede nieuws is: er is alijd iets aan te doen.

Het proces van huidveroudering resulteert onder meer in de afname van elastine en collageen in uw huid. Hierdoor is het mogelijk dat rimpels ontstaan. Weten welke soorten gezichtrimpels allemaal bestaan? We noemen hieronder de belangrijkste.

-Lachrimpels
-Fronsrimpel
-Kraaienpootjes
-Kinrimpels
-Bovenlip rimpels
-Neus lippenplooi
-Rimpels onder de ogen
-Oorzaken gezichtsrimpels

Hoe komen we eraan?

Het krijgen van gezichtsrimpels kan diverse oorzaken hebben. De voornaamste oorzaak is ouderdom. Er ontstaan zogenoemde littekentjes in de huid of uw huid kan er slap uit gaan zien, bijvoorbeeld onder de ogen. Maar er zijn meer redenen waarom mensen gezichtsrimpels krijgen:

a. Door een sterke mimiek. Denk aan iemand die altijd fronst of een andere expressieve uitdrukking in haar of zijn gezicht heeft.
b. Onbeschermd in de zon. Wanneer u zichzelf te weinig beschermd tegen het zonnen, dan krijgt uw huid te maken met te veel UV-stralen.
c. Roken. Wanneer u veel rookt, dan is op meerdere manieren ongezond. Behalve dat u er kanker van kunt krijgen, is de kans ook aanwezig dat u meer rimpels in uw gezicht krijgt.
d. Ongezond leven. Door slecht te eten of slecht voor uzelf te zorgen bestaat er ook een kans dat u rimpels krijgt.

Remedie tegen rimpels

Kunt u uw rimpels niet langer meer aanzien als u in de spiegel kijkt? Volg dan een behandelmethode die u er weer stralend uit laat zien.
De voornaamste manier om gezichtsrimpels te laten verdwijnen is door botox of fillers te gebruiken.

Botox behandelingen

De manier met botox bestaat uit injecties met het eiwit botuline toxine A. Deze injecties zorgen ervoor dat u een specifieke spier in uw gezicht zich niet meer kan aanspannen. De behandeling met botox werkt vooral preventief. Heeft u al gezichtsrimpels? Dan kan een combinatie tussen botox en fillers een optie zijn.

Fillers

Een behandeling met fillers houdt in dat u hyaluronzuur injecties krijgt. Uw huid gaat hierdoor meer collageen en elastine aanmaken. De aanmaak van de jonge huid wordt gestimuleerd en de gezichtsrimpels opgevuld. Een combinatie van fillers en botox kan goed zijn. Fillers kunnen worden toegepast op alle bestaande gezichtsrimpels.

(11)

QNE

Terug naar boven