Moet ik geld uitgeven aan een goede bureaustoel?

Waarom een goede bureaustoel zo belangrijk is…

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat te lang zitten op een bureaustoel een negatief effect heeft op je gezondheid. Zo is het gebleken als je vaak uren achter elkaar zit, je stofwisseling langzamer wordt en de kans op aankomen groter wordt. Daarnaast lopen deze mensen een hoger risico op diabetes, hartproblemen en borstkanker. Dit geldt ook voor mensen met een gezonde levensstijl die bijvoorbeeld wegens werk veel zitten.

Wat kun je eraan doen?

Je kantoorbaan opzeggen natuurlijk! Wanneer dit geen mogelijkheid blijkt te zijn kan ik je de volgende tips geven:

–          Beweeg regelmatig op je werk. Daarmee bedoel ik niet joggen naar de printer of keuken maar sta regelmatig op, ga wat de drinken halen, neem de trap in plaats van de lift. Zo lang je maar niet langer dan twee uur achter elkaar zit!

–          Probeer iedere dag minstens 30 minuten intensief te bewegen. Denk hierbij aan een stuk wandelen, hardlopen, tuinieren.

–          Ga sporten. Alhoewel sporten tijdens je werk heel lastig kan zijn, is het goed om een aantal keer per week te sporten. Meld je aan bij een sportschool bij jou in de buurt, de plaatselijke voetbalclub of wat jij ook maar leuk vindt. Denksport kan je in dit geval beter achterwegen laten.

–          Zorg voor een goede bureaustoel. Heb je een oude oncomfortabele bureaustoel, ga direct naar je werkgever en vraag om een nieuwe. Neemt hij je verzoek niet serieus dan kun je altijd nog het argument gebruiken dat je 60% meer kans maakt om te overlijden als je een hele dag zittend werkt.

–          Stel je bureaustoel goed in. Zorg dat je een eigen bureaustoel hebt die je instelt naar je eigen voorkeuren. Zorg dat je goed rechtop zit en de kromming in de rugleuning goed aansluit bij de holte van je rug.

(39)

QNE

Terug naar boven