Met de auto door Peru

De geschiedenis van dit Zuid-Amerikaanse land, zoals algemeen bekend, wordt vooral gedomineerd door de illustere naam “Inca’s”.
De wonderbaarlijke ruïnes van Machu Picchu en de reis er naar toe via de Inca trail zijn voor menigeen al voldoende aanleiding om een reis naar Peru met haar rijke historie te boeken. Ter plekke kun je een auto of busje huren bij een autoverhuurbedrijf om een autorit door Peru te maken. Uiteraard zijn er ook verzorgde vakanties met een gids indien dat wenselijk is.
Andere verre reizigers laten zich over de streep halen door het extra aanbod aan unieke bezienswaardigheden zoals de mysterieuze Nazca lijnen, waar voor het ontstaan ervan nog altijd geen eensluidende verklaring is gevonden.
Of het grote Titicacameer dat op een indrukwekkende hoogte van meer dan 3.800 meter ligt of één van de werelderfgoed locaties zoals de “witte stad” Arequipa.

Onontdekte Peruaanse natuur

Peru is echter vooral het land van de afwisseling, de nog onontdekte gebieden en onbenutte mogelijkheden. Het op twee andere landen na grootste land van het Zuid-Amerikaanse continent heeft een oppervlakte dat groter is dan die van Frankrijk, Spanje en Duitsland bij elkaar.
De weelderige Amazone in het noordoosten, droge en dorre woestijnen, de vele bergen van de Andes en afgelegen natuurparken zoals het nationale park Manu in het zuidoosten bij de grens met Bolivia en Brazilië vormen relatief onontdekte gebieden waar de natuur nog in volle kracht en met weinig menselijke inmenging te bewonderen is.

Wandelen door de hoofdstad Lima

Even geen zin meer in een autorit? Ga dan heerlijk wandelen door de mooie hoofdstad Lima. De hoofdstad van Peru is Lima en is vooral interessant door de musea die de culturele erfenis van het land bewaken.
Ondanks de ligging aan zee en de koloniale geschiedenis is Lima niet een stad die je lang zal bijblijven. Daarvoor zijn de andere attracties in het land te groot en is de stad te slecht onderhouden waardoor het iets lijkt te missen dat er wel hoort te zijn. Gelukkig is die situatie in de afgelopen jaren iets verbeterd en lijkt deze trend zich door te zetten.
Je kunt ook doorrijden naar het noorden waar circa 550 kilometer ten noorden van Lima de sfeervolle kustplaats Trujillo is gelegen. Het prettige klimaat hier heeft de stad de bijnaam “Capital of the eternal spring” opgeleverd, ofwel de hoofdstad van de eeuwige lente. Trujillo dankt haar faam vooral aan het centrale plein met de omliggende koloniale bouwwerken en de uitstekende stranden.

Ideaal voor de moderne ontdekkingsreiziger

Peru behoort tot de beste landen voor de verre reiziger die graag op verantwoorde wijze de wereld (individueel) wil ontdekken. De combinatie van jungle, woestijn, kustgebied wordt ideaal gemixt met culturele bezienswaardigheden die je terugbrengen naar de tijd van de Spaanse conquistadores, de machtige Inca’s of zelfs naar de nog veel oudere culturen van Peru.
Naar Zuid-Amerikaanse begrippen gaat Peru door voor een veilig land. Het is natuurlijk altijd raadzaam voorzichtig te zijn en je goed voor te bereiden. Dat gaat helemaal op als je de minder bewandelde wegen van Peru wilt verkennen zoals de regenwouden, maar denk ook aan de buitenwijken van grote steden.

(78)

QNE

Geef een antwoord

Terug naar boven