Loont vergelijking verzekeringen?

Omdat het aantal aanbieders van verzekeringen groeit, wordt het voor consumenten interessanter en belangrijker om binnen dit aanbod te gaan vergelijken. HIermee kun je niet alleen de beste verzekering in huis halen, maar tegelijkertijd veel geld besparen. Enkele voorbeelden van verzekeringen die de moeite waard zijn om te vergelijken, staan hieronder.

Autoverzekeringen

Als je auto rijdt, dan ben je verplicht om hiervoor een verzekering af te sluiten. Een WA-verzekering is verplicht. Andere mogelijkheden zijn een WA+beperkt casco of een WA+volledig casca. De laatste mogelijkheid wordt ook wel all risk genoemd. Zaken die ook nog van invloed zijn op je autoverzekering zijn het aantal schadevrije jaren die je rijdt en de bonusmalus-regeling. Daarnaast is het ook goed om na te denken in hoeverre jezelf wilt verzekeren voor aansprakelijkheid. Kortom, genoeg redenen om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Uitvaartverzekeringen

Dit is nu eenmaal een verzekering die bij het leven hoort. We hebben tenslotte niet het eeuwige leven. Let op: bij uitvaartverzekeringen moet je op veel verschillende zaken letten die het vergelijken daardoor ook interessanter maken. Een uitvaart is uiteraard niet een vrolijke gebeurtenis, maar het is toch raadzaam om even achter de computer te krijgen voor een helder overzicht van diverse verzekeringen.

Inboedelverzekeringen

Heb je jezelf wel eens afgevraagd hoeveel spullen je in huis hebt en of je daarvoor voldoende bent verzekerd? Het kan zijn dan je meer hebt dan je aanvankelijk denkt. Bij brand, andere schade of diefstal is het toch een stuk prettiger wanneer je een goede verzekering hebt afgesloten. Het uitzoeken van meerdere inboedelverzekeringen loont: het kan onder meer voor een financiele besparing zorgen.

Reisverzekeringen

Ga je op reis, dan voelt het toch een stuk prettiger wanneer je bent verzekerd voor allerlei eventuele pechgevallen. Maar welke aanbieder heeft nu de juiste dekking? Bij reisverzekeringen is het belangrijk om op de kleine lettertjes te letten en goed na te denken wat je wel en niet wilt mee verzekeren. Meer dan de moeite waard dus om een overzicht van verzekeringen zorgvuldig door te nemen.

Zorgverzekeringen

Iedereen in Nederland is verplicht om een zorgverzekering te hebben. Daarbij dient u uzelf veel vragen te stellen. Hoe hoog is mijn eigen risico? Wil ik verzekerd zijn van hulp in bepaalde ziekenhuizen? Welke kosten verwacht ik het komende jaar en waarvoor wil ik mezelf wel en niet dekken? Wie goed zoekt, kan maandelijks veel geld besparen. De verschillen zijn soms aanzienlijk.

(45)

QNE

Terug naar boven