Leuke gadgets voor 2015

Er valt bijna geen enkel product of dienst meer in te denken dat niet bestaat. Qua functionaliteit zijn alle behoeftes vervuld en worden er jaarlijks vele diensten en producten, zoals gadgets, gelanceerd. Kenmerkend voor een gadget is dat het een product is waarvan het praktisch nut overstijgt. In andere woorden gezegd is een gadget een andere weg naar een doel.

Horloge als gadget

Denk hierbij aan de Android, Windows of iOS smartwatches van Apple. Tijd kunnen we al jaren zien op een klok of horloge. De smartwatch maakt er een uurwerk van dat meer is dan een sieraad of accessoire. In feite is het een horloge met de functionaliteit van een smartphone.

Naast een weergave van tijd, kan je berichten lezen, jouw hartslag meten en o.a. Google Maps gebruiken als navigatiesysteem. De duurdere varianten hebben meer geavanceerde opties en kunnen bijv. zelfs bellen. Wederom kunnen we al enige jaren telefoneren, de smartwatch maakt het makkelijker en leuker. De meeste horloges zijn gemaakt van staal en stalen, kunstof of een lederen band. Lignify is gespecialiseerd in houten gadgets, zij hebben tevens horloges van 100% natuurlijk hout. Zowel de band, als randen en wijzerplaten zijn gefabriceerd van echt ebbenhout. Een leuke feit hierbij is dat de wijzerplaten gemaakt zijn van het bekende wereldmerk: Seiko. Hierdoor is het uurwerk niet alleen bijzonder maar ook betrouwbaar en van hoge kwaliteit.

Meer dan een vervoersmiddel

BMX fietsen, een step, skates of een skateboard. Enkele voorbeelden van vervoersmiddelen die meer zijn dan een vervoersmiddel alleen. Deze voorbeelden staan symbool voor fun! Als je bekend bent met de film trilogie Back to the Future heb je vast wel eens over nagedacht om te weten hoe het is om in de schoenen te stappen van hoofdrolspeler Michael J. Fox op zijn hoverboard. Amerikaanse fabrikant heeft een hoverboard op de markt gebracht.

Om te zweven wordt er gebruik gemaakt van elektromagneten aan de onderzijde. Door het lichaam op de juiste manier te balanceren kan de koers bepaald worden. Doordat er gebruik gemaakt is van elektromagneten kan het alleen gebruikt worden op een koperen vloer. Andere varianten op een hoverboard zijn wel te verkrijgen. Ondanks dat deze alternatieven aangeduid worden als ‘hoverboard’ is dit het niet, aangezien er wielen onder zitten. Ze worden daarom dan ook ‘scooter hoverboards’ genoemd. Als je een echte wilt (en niet te vergeten: een koperen vloer hebt) kan je dit aanschaffen voor circa 300 Euro. De scooter variant betaal je z’n 500 Euro voor. Voordeel van de scooter is wel dat je hem overal kunt gebruiken, mits de accu het niet begeeft.

(11)

QNE

Terug naar boven