Let op bij het kiezen van je rijschool

Je ziet jezelf al rijden in een mooie auto, maar eerst dat rijbewijs halen natuurlijk. Het aanbod in rijscholen is zo hoog dat je moeilijk kunt kiezen. Waar dien je op te letten en wat is minder belangrijk? Hier volgen een aantal handige tips om de keuze makkelijker  te maken.

Concurrentie moordend tussen rijscholen

Onlangs nog was er een ware oorlog aan de gang in rijscholenland. Door de komst van nieuwe rijscholen die alleen voor ogen hadden om zo snel mogelijk geld te verdienen met prijzen die veel lager waren dan de gewone rijscholen onder andere. Deze beloofden de jongeren met een lage prijs hun rijbewijs te halen. De concurrentie steeg gigantisch en daardoor gingen de prijzen omlaag. Maar de cursisten werden er niet beter van, want de kwaliteit daalde ook aanzienlijk.

Voordat je bij een verkeerde rijschool Tilburg terecht komt kun je de volgende dingen doen:

  • Vraag altijd aan kennissen of familieleden of zij ervaringen hebben met een bepaalde rijschool. Zo kom je meestal wel bij een goede terecht.
  • Vergelijk de prijzen van de scholen, let dan wel op of je lessen een uur duren of langer, dit verschilt per rijschool.
  • Maak altijd afspraken vooraf met je instructeur over prijzen of het betalen van lessen die uitvallen. Zo heb je nooit achteraf met een probleem te maken.
  • Check het slagingspercentage van de school. Dit kan een juist beeld geven en zo kun je zien of je goed zit.
  • Laat je vooral niet gek maken met mooie praatjes. Je rijbewijs in 10 lessen klinkt leuk, maar ervaring leert dat er veel meer lessen nodig zijn wil je in een keer slagen voor je examen.

Zeg gedag tegen faalangst

Het is ook wel handig om te vermelden dat er tegenwoordig de mogelijkheid is om speciale lessen aan te vragen als je last hebt van faalangst. Zo kun je rustiger beginnen, wat je rijvaardigheid uiteindelijk ten goede komt. Veel succes met het zoeken naar de rijschool die past bij jouw situatie!

(101)

QNE

Terug naar boven